Σκάνδαλο στην Επιτροπή Παιγνίων

Ο Στεργιώτης προσέλαβε σύμβουλο του Βαρουφάκη που είναι διορισμένος σε τρεις δημόσιους φορείς!

Συνήθεια που έγινε… λατρεία έχουν γίνει οι περίεργες προσλήψεις στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Αντώνης Στεργιώτης -προσωπική επιλογή του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη-, μετά την τοποθέτηση του δικηγόρου Δημ. Παναγέα στην ειδική τριμελή επιτροπή που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, έχει προχωρήσει και σε ακόμη μία πρόσληψη, που εγείρει σοβαρότατο ζήτημα ηθικής τάξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παναγέας -προσωπικός φίλος του Αντ. Στεργιώτη και συνεργάτης του στο Καζίνο Λουτρακίου κατά το παρελθόν- διορίστηκε ελεγκτής του ΟΠΑΠ, παρότι έχει κάνει αγωγή στον οργανισμό διεκδικώντας το ποσό των 3.500.000 ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του ως νομικού συμβούλου!

Και ο Αλιφιεράκης

Φαίνεται λοιπόν ότι και το μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Σοφοκλής Αλιφιεράκης βρίσκεται σε αντιδικία με τον ΟΠΑΠ, καθώς άσκησε αγωγή κατά της εταιρίας τον Σεπτέμβριο του 2010, ζητώντας να του επιδικαστεί ποσό άνω των 600.000 ευρώ. Ο κ. Αλιφιεράκης εργαζόταν στον ΟΠΑΠ την περίοδο 2007-2010.
Μάλιστα, στον κ. Αλιφιεράκη πρόσφατα επιδικάστηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ), χρήματα που αφορούν αποζημίωσή του από τον οργανισμό.
Από όλα αυτά προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν τα συγκεκριμένα πρόσωπα να είναι αμερόληπτα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;

Ακόμη μία προσωπική επιλογή του κ. Στεργιώτη στη στελέχωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων που δημιουργεί πολλά ερωτήματα είναι και αυτή του Αναστάσιου Πατώκου.
Ο κ. Πατώκος, μέχρι πρότινος σύμβουλος του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και διορισμένος σε τρία Δ.Σ. δημόσιων φορέων (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) εκτελεί ακόμα εντολές του εντολοδόχου του, παρά την ελεγχόμενη νομιμότητα των διοικητικών πράξεων που εισηγείται.

Ο κ. Πατώκος, μετά τη συμμετοχή του στην περίεργη πρόσληψη Παναγέα στην επιτροπή της ΕΕΕΠ που ελέγχει τον ΟΠΑΠ, εμπλέκεται και σε άλλες αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), που άπτονται θεμάτων διοικητικής φύσεως, έωλων ιεραρχικών τοποθετήσεων και διώξεων υπηρεσιακών στελεχών του οργανισμού.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον μήπως ο κ. Πατώκος διοριστεί και σε 3-4 οργανισμούς ακόμη…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα