Ελλαδάρα, ομαδάρα!

Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ «ΕΠΝΙΞΕ» ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αθάνατη ελληνική ψυχή και μια τεράστια ελληνική ομάδα! Η ομάδα υδατοσφαίρισης, η οποία, μετά από συγκλονιστική εμφάνιση, επικράτησε με 12-11 της Αυστραλίας και πέρασε στην «4άδα» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, εκεί όπου θα διεκδικήσει (από την Κροατία, αύριο βράδυ, στις 20.30) τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό. 

Δέκα χρόνια πέρασαν από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (στο Μόντρεαλ), και να τη πάλι η Εθνική μας ομάδα, περήφανη, να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία, αυτή τη φορά στο μακρινό Καζάν.

Εξαιρετική αμυντικά στο α’ οκτάλεπτο η Εθνική, αλλά με προβλήματα στην επίθεση, κατάφερε να προηγηθεί με ένα γκολ, ενώ στο β’ τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Αυστραλοί βρήκαν λύσεις στην επίθεση, ισοφάρισαν, για να δώσει νέο προβάδισμα ο Φουντούλης. Η Ελλάδα κρατούσε το 2-1, όμως στα τελευταία τρία λεπτά έπαθε «μπλακ άουτ», και τα «καγκουρό» προηγήθηκαν με 3-2.

Θρίλερ στο φινάλε

Με την έναρξη του γ’ οκτάλεπτου, οι Αυστραλοί μάς έπιασαν… στον ύπνο, έφτασαν στο 4-2, όμως η Εθνική «απάντησε» με τον Κολόμβο και τον Γεννηδουνιά. Στη λήξη του οκτάλεπτου μάλιστα πήρε το προβάδισμα (5-4) με τον Γούνα. Η Εθνική φαινόταν να έχει πάρει μπρος, όμως στο τελευταίο οκτάλεπτο παρουσίασε εκ νέου προβλήματα στην επίθεση και όδευε προς… αυτοκτονία, όμως οι Γεννηδουνιάς και Φουντούλης την κράτησαν ζωντανή. Αμφότεροι ισοφάρισαν δις, με τον τελευταίο στα 4’’ να οδηγεί το ματς στα πέναλτι. Εκεί «μίλησε» ο Φλέγκας, που απέκρουσε το πρώτο, με τους Αφρουδάκη, Φουντούλη, Μυλωνάκη, Βλαχόπουλο και Γούνα να ευστοχούν και να στέλνουν την ομάδα στα ημιτελικά. Τα γκολ της Εθνικής σημείωσαν οι: Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Αφρουδάκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 1.

 Στις 17.00 σήμερα η Εθνική Γυναικών αγωνίζεται με τη Ρωσία, στον πρώτο αγώνα της για την κατάταξη των θέσεων 5-8 του τουρνουά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα