Πύρινη κόλαση από ένα αυτοκίνητο!

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες στην περιοχή Μυρτιώτισσα εγκλωβίζοντας σε παραλία για δύο ώρες 150 λουομένους

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χτες, λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Μυρτιώτισσα. Οπως δήλωσε στη «δημοκρατία» ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τυλίχτηκαν στις φλόγες αυτοκίνητα λουομένων, οι οποίοι τα είχαν σταθμεύσει πάνω από την παραλία, δίπλα σε δέντρα.

«Η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα στην πλαγιά του βουνού, αφού πρώτα έκαψε 5-6 αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στην παραλία» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος, που συντόνιζε την επιχείρηση. Περίπου 150 λουόμενοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν για περισσότερες από δύο ώρες στην παραλία, καθώς ο μοναδικός δρόμος διαφυγής ήταν αποκλεισμένος.

Η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα σε πολλά μέτωπα, με αποτέλεσμα η πύρινη λαίλαπα να τυλίξει στις φλόγες αμέτρητα στρέμματα δασικής έκτασης, που έγιναν στάχτη. Οι πυροσβέστες, που είχαν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της κατάσβεσης αντίπαλο τον δυνατό αέρα, προσπαθούσαν μέχρι αργά το βράδυ να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς, που ξεπηδούσαν συνεχώς σε δύσβατες περιοχές.

Στην επιχείρηση συμμετείχε σχεδόν ολόκληρη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, συνεπικουρούμενη από υδροφόρες του δήμου και εθελοντές. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν από αέρος και δύο Πετζετέλ, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair. Η φωτιά, πάντως, δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, αλλά προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο δάσος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα