Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Δύο πράγματα δεν έχει η κοροϊδία που βιώνουμε με τα Μνημόνια. Το πρώτο είναι ότι δεν έχει τέλος. Το δεύτερο είναι ότι σε κάθε Μνημόνιο η κοροϊδία είναι μεγαλύτερη από το προηγούμενο. Αλλιώς πώς να ερμηνεύσουμε την απόφαση του Eurogroup, στην οποία περιέχονται οι πρώτες -λέει- δόσεις προς την Ελλάδα.

Ακούς το νούμερο και λες «επιτέλους, θα ανασάνει η οικονομία μετά τα μέτρα που τη στραγγάλισαν και θα τη στραγγαλίσουν κι άλλο από τον Οκτώβριο». Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας δίνουν 26 δισ.! Ελα, όμως, που η κοροϊδία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο λίγες αράδες αμέσως μετά στο ανακοινωθέν που, για να το εξασφαλίσουμε, τα δώσαμε όλα. Τι λέει;

Οτι από τα 26 δισ. τα 13 θα μας τα δώσουν χωρίς ποτέ να μας τα δώσουν! Δεν θα περάσουν καν από τα ελληνικά ταμεία. Θα πάνε απευθείας στους δανειστές, για να εξοφληθεί μέρος των προηγούμενων μνημονιακών δανείων!

Επτά δισ. μάς στοιχίζει το δάνειο-γέφυρα του EFSM, 3,4 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και 100.000.000 για διάφορες δανειακές υποχρεώσεις.

Θα πείτε τώρα «ε, τι να κάνουμε, μας μένουν τουλάχιστον τα υπόλοιπα 13 για να πάρουν μπροστά οι μηχανές και να επιστρέψει επιτέλους το Δημόσιο, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του όταν του χρωστάς, τουλάχιστον τα 7 δισ. που χρωστά σε ιδιώτες».

Λάθος σκεφτήκατε. Οι… καλοί μας δανειστές συνεχίζουν την κοροϊδία. Από τα 13 δισ. που μένουν, τα υπόλοιπα 10 θα πάνε στις τράπεζες. Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Στις τράπεζες θα δώσουμε τα λεφτά (θα πάρουν άλλα 15 δισ.) για να… ξανασωθούν.

Δηλαδή θα τις πληρώσουμε πάλι για τα δανεικά και αγύριστα που έδωσαν σε διάφορους μεγαλόσχημους και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ταυτόχρονα όσους τους χρωστάμε!

Αυτό θα πει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και λογική. Δηλαδή, μας δίνουν Μνημόνια, που τα πληρώνουμε με δάκρυα και πόνο, μόνο και μόνο για να πάρουν οι ίδιοι πίσω τα λεφτά τους και για να πάρουν λεφτά οι τράπεζες, οι οποίες μέχρι πριν από λίγο καιρό μάς έλεγαν ότι πέρασαν τις… εξετάσεις, ενώ στο παρελθόν με τα Μνημόνια 1 και 2 τις είχαμε ξαναπληρώσει! Εάν αυτό δεν είναι κοροϊδία, τότε ποιο είναι;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα