Στην Τουρκία για να… εκπαιδευτούν

Ταξίδι «δωράκι» σε δασκάλους της Θράκης, με πρόσχημα τη διεξαγωγή σεμιναρίων εκμάθησης της γλώσσας

Ταξιδάκι-δώρο θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα έξι δάσκαλοι από τη Θράκη στην Τουρκία, με… βιτρίνα τη διεξαγωγή σεμιναρίων για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας! Η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (YTB), ένας από τους πλέον σκληροπυρηνικούς φορείς της Ημισελήνου, που προωθεί τα τελευταία χρόνια τον εκτουρκισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα Βαλκάνια, διοργανώνει στην Ανδριανούπολη το υποτιθέμενο συνέδριο για «Εκπαίδευση στα τουρκικά σε ομογενείς δασκάλους από πέντε χώρες».

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο, που οργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος, θα μετάσχουν έξι δάσκαλοι από την Ελλάδα, 40 από τη Βουλγαρία, 14 από το Κόσοβο, 18 από τη Μολδαβία (από την περιοχή της Γκαγκαουζίας) και έξι από τα Σκόπια. «Η ΥΤΒ, με το 30 ωρών εκπαιδευτικό σεμινάριο, στοχεύει στη διασφάλιση ενότητας στην εφαρμογή των βασικών αρχών και τεχνικών διδασκαλίας τουρκικών, ενώ με οπτικά και ακουστικά υλικά θα αυξήσει την πολιτιστική αλληλεπίδραση» αναφέρει σχετική ανακοίνωση…

Φυσικά, όλα τα έξοδα του ταξιδιού είναι πληρωμένα από τον φορέα και στο πλαίσιο της επίσκεψης οι δάσκαλοι θα επισκεφτούν τα ιστορικά και τα τουριστικά σημεία της Ανδριανούπολης, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο μνημείο του Τσανάκαλε. «Η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους κεντρικούς “παίκτες” της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή.

Συνέδρια

Εμφανίζεται αδιαλείπτως σε διεθνή φόρα, συνέδρια και σεμινάρια και… διαφημίζει την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλες των Βαλκανίων και σε πολλές άλλες χώρες, όπου υπάρχει μουσουλμανικό στοιχείο και έχει δημιουργήσει η Τουρκία αποσπαστικούς πυρήνες» αναφέρει πηγή της εφημερίδας.

Η ΥΤΒ αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό για το «μάστερ πλαν» της Ημισελήνου, που προβλέπει σε βάθος χρόνου τη δημιουργία μιας νέας «Οθωμανικής Αυτοκρατορίας». «Το Κόσοβο αποτελεί οδηγό για το σχέδιο της Τουρκίας με καταρχάς ανεξαρτητοποίηση και απόσχιση, όπως αυτό που προσπαθούν να κάνουν στη Θράκη και στη συνέχεια» σημειώνει στη «δημοκρατία» έμπειρος αναλυτής.

Αριστείδης Μάτιος

Απάντηση-κόλαφος της Ε.Ε. στα κόλπα της Αγκυρας

Απάντηση-κόλαφο (έστω και με καθυστέρηση) για τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο έδωσε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Φεντερίκα Μογκερίνι, σε ερώτηση που είχαν υποβάλει οι ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζεμπεργκ τον Φεβρουάριο, όταν η Τουρκία, χωρίς ενδοιασμούς, ανακοίνωσε με ΝΟΤΑΜ ότι δεσμεύει, από τις 2 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015, μια τεράστια περιοχή ως πεδίο βολής με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο.

Η κ. Μογκερίνι εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για την τουρκική στάση με καθαρές διατυπώσεις. Τόνισε στην απάντησή της ότι το συμβούλιο έχει καταγράψει επανειλημμένα στα συμπεράσματά του ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί ανεπιφύλακτα πως θα επιδιώξει σχέσεις καλής γειτονίας με ειρηνική επίλυση διαφορών, σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ. Μάλιστα, την κάλεσε να αποφεύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους-μέλους της Ε.Ε., καθώς και κάθε αιτία τριβής και ενέργεια που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Επεσήμανε, τέλος, ότι η επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα των παραβιάσεων των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού από μέρους της Τουρκίας της αρχής των σχέσεων καλής γειτονίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα