ΒΟΜΒΑ για τον «μπαμπά» του Αλ. Τσίπρα!

Η Ζωή απασφάλισε: Ο Φλαμπουράρης μου είπε να μη ζορίζω τον Στουρνάρα! Αιχμές ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά το σύστημα Σημίτη

Βόμβες για τον «μπαμπά» του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής (μονοκομματικής) συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία πάντως δεν επετεύχθη απαρτία, αφού παρόντες ήταν μόνο δύο βουλευτές του κόμματος του Π. Λαφαζάνη. Η πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε διάλογο που είχε παλαιότερα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, στον οποία της ζητούσε να μη ζορίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα. «Συνάντησα τυχαία τον κ. Φλαμπουράρη κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, την περίοδο που προχωρούσαμε στην κλήση του, και μου είπε: “Μη ζορίζεις ιδιαίτερα τον Στουρνάρα”. Του απάντησα: “Δεν το άκουσα αυτό.

Μη μου απευθύνεις τέτοιου είδους παρακλήσεις”» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι άμεσα τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα και, όπως είπε, και ο ίδιος εξεπλάγη.

Απάντηση

Αργά χθες το βράδυ ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε :«Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Αυτά που είπε η πρόεδρος της Βουλής δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αυτός ο διάλογος. Με λυπεί το γεγονός αυτό, ό,τι είπε και δεν θέλω να συζητήσω, δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί δεν έχει νόημα. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει».

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή μη ύπαρξη απαρτίας οδήγησε την πρόεδρο της Βουλής να οδηγηθεί στην εκ νέου κλήση του κ. Στουρνάρα (για να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens). Αυτή προσδιορίστηκε για σήμερα, «με την παράλληλη κοινοποίησή της πρόσκλησης στον εισαγγελέα», κάτι που όμως δεν σημαίνει τη βίαιη προσαγωγή του στη Βουλή. Είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Στουρνάρα, με την οποία δήλωνε αδυναμία να προσέλθει, αν και, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις προηγούμενες ημέρες παραθέριζε στο εξοχικό του στη Σύρο.

«Αυτοί που αρνούνται να έρθουν εμποδίζουν τη συνεδρίαση και τη βίαιη προσαγωγή», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής σχετικά με την απουσία των βουλευτών, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαλύει τη Βουλή, «προκειμένου η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους να μη συνεχίσει τις έρευνες και για τις συμβάσεις εξοπλισμών. Να μη συνεχιστεί το έργο της επιτροπής διεκδίκησης γερμανικών οφειλών αλλά και η έρευνα της Επιτροπής Θεσμών για τις υποθέσεις Siemens και “λίστας Λαγκάρντ”».Τέλος, άφησε σαφείς αιχμές ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά το σύστημα Σημίτη.

Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «δυστροπούντα» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι «δεν θέλει να δώσει τα πρακτικά μιας συνεδρίασης που μετέτρεψε το μεγαλειώδες “όχι” σε ένα πειθήνιο “ναι”». Συνέχισε δε την κόντρα της με τον «επίσημο» ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατήγγειλε την πρόσφατη ανακοίνωση του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως πλαστή, μια και, όπως είπε, «το κείμενο αυτό δεν έχει προκύψει από συνεδρίαση οργάνου».
Τέλος, η απουσία όλων των κομμάτων, πλην της ΛΑ.Ε., οδήγησε στη ματαίωση της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις. Παρόντες, πάντως, ήταν και τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Βασίλης Κυριακάκης και ο Κώστας Ζαχαριάς. Η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε απαρτία και διάβασε επιστολή του Μ. Γλέζου.

Αρνήθηκε να απολογηθεί (πάλι) ο διοικητής της ΤτΕ 

«Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση» αναφέρει στην επιστολή του ο Γιάννης Στουρνάρας, ουσιαστικά απαξιώνοντας το ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα, ο νυν διοικητής της ΤτΕ, που με λίγα λόγια θέτει εαυτόν υπεράνω των «νόμων», υποστηρίζει: «Είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Και παιχνίδια εντυπώσεων από τον Λαφαζάνη

Με μπαράζ συναντήσεων, δηλώσεων και ανακοινώσεων για προσχωρήσεις πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαϊκή Ενότητα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αξιοποιεί τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εντολοδόχος πρωθυπουργός, συναντήθηκε ήδη με τους Ευ. Μεϊμαράκη και Στ. Θεοδωράκη, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα επαφών με εκπροσώπους μαζικών φορέων – από τη ΓΣΕΕ και την Ενωση Συνταξιούχων έως τον… Σύλλογο Κτηνοτρόφων.
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε χθες ότι εφόσον η Βουλή δεν έχει διαλυθεί, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση «του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου», παρότι ο ίδιος, ως κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν είχε ζητήσει αυτή την αλλαγή.

Σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, μάλιστα, στελέχη της ΛΑ.Ε. άφησαν αν διαρρεύσει ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος θα τεθεί ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε προχθές με τον κ. Λαφαζάνη στη Βουλή.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο (και εφόσον θα έχει διαλυθεί η Βουλή με την προκήρυξη των εκλογών) αναμένεται να επισφραγισθεί η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρότι η ίδια δεν έχει πάρει θέση υπέρ της εξόδου από το ευρώ.
Η ΛΑ.Ε. πάντως χθες το βράδυ διέψευσε με non paper «την ονοματολογία για τα ψηφοδέλτιά της», σημειώνοντας ότι θα γίνουν «πλατύτερες διαδικασίες» με οργανώσεις και κινήσεις πολιτών. Και αυτό διότι η εσπευσμένη διαρροή για ονόματα υποψηφίων προκάλεσε αντιδράσεις σε πρόσωπα και ομάδες που συζητούν με τη ΛΑ.Ε. το ενδεχόμενο εκλογικής σύμπραξης.

Μαρίνα Μάνη

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα