Αττικόν: Κόλαφος διοικήτριας κατά υπουργού

Αιχμές κατά του απερχόμενου υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή αφήνει με επιστολή της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αττικόν Ευαγγελία Γιαννακάκου, μετά την παύση της, που ανακοινώθηκε επίσημα την περασμένη Τετάρτη από το γραφείο του υπουργού. Η διοικήτρια περνά στην αντεπίθεση και μιλά ανοιχτά για «κυκλώματα» μέσα στο Αττικό, που είχε πιάσει «με τη γίδα στην πλάτη» και τα έστειλε στον εισαγγελέα και γι’ αυτό την «έπαυσαν».

Ο κ. Κουρουμπλής, σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 12 Αυγούστου στο νοσοκομείο, δεν βρήκε τη διοικήτρια και την υποδιοικήτρια στις θέσεις τους και εξοργισμένος είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες ότι θα τις έπαυε. Το γεγονός ότι η διοικήτρια έλειπε με νόμιμη άδεια, από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου, φαίνεται ότι δεν ελήφθη υπόψη. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η νομική υπηρεσία του νοσοκομείου δεν συμφωνεί με την απόφαση της πρόωρης παύσης, που υπέγραψε ο υπουργός προχθές. Οπως αναφέρει, «αντίκειται σε διατάξεις του Συντάγματος βάσει απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ».

Η κυρία Γιαννακάκου κατηγορεί ευθέως το υπουργείο για αδράνεια στα θέματα αντιμετώπισης κυκλωμάτων που ληστεύουν το νοσοκομείο και τα οποία η ίδια ανακάλυψε. Σημειώνει, επίσης, στην επιστολή της: «Εχω ενοχλήσει συγκεκριμένα πρόσωπα και κύκλους, τους οποίους “τσάκωσα με τη γίδα στην πλάτη” και έστειλα στον εισαγγελέα. Οι κύκλοι αυτοί, λοιπόν, με είχαν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο υπουργός θα με στείλει από εκεί που ήρθα».

Σημειώνεται ότι η «κυριακάτικη δημοκρατία» σε δημοσίευμά της στις 26 Ιουλίου, με τίτλο «Αξονικός από χρυσάφι», είχε αποκαλύψει το πόρισμα-φωτιά των επιθεωρητών Υγείας, που αφορούσε την παρ’ ολίγον προμήθεια τομογράφου από το Αττικόν αντί 7.300.000 ευρώ, ύστερα από απόφαση συγκεκριμένων κύκλων του νοσοκομείου, ενώ το μηχάνημα κόστιζε 2.000.000 ευρώ.

  

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα