Προσφυγικός καταυλισμός και η πλατεία Βικτωρίας

Εικόνες εξαθλίωσης καταγράφονται, τις τελευταίες ημέρες, στην πλατεία Βικτωρίας, όπου δεκάδες μετανάστες έχουν βρει καταφύγιο μετατρέποντας ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας σε προσφυγικό καταυλισμό. Οπως συνέβη και στην πλατεία Ομονοίας και στο Πεδίον του Αρεως, οι μετανάστες από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έχουν στήσει αντίσκηνα και άλλα αυτοσχέδια παραπήγματα στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ πολλοί από αυτούς αρκούνται στο να ξαπλώνουν σε χαρτόκουτα, μια και δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από πλευράς Πολιτείας για το πού θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Χωρίς τροφή, νερό ή χρήματα, οι προερχόμενοι κυρίως από της χώρες της Μέσης Ανατολής μετανάστες αναμένουν μάταια τους «συνδέσμους» που τους υποσχέθηκαν οι διακινητές και οι οποίοι θα τους βοηθούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανταποκρινόμενο (με μεγάλη καθυστέρηση) στα συνεχή αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τα κύματα μεταναστών και προσφύγων, ενισχύει το προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων. Σε χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκο Αναγνωστάκη, τέθηκε επί τάπητος το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Αναγνωστάκης τελικά δεσμεύθηκε για την επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης των μεταναστών και για την ενίσχυση των αστυνομικών της πολύπαθης Δωδεκανήσου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα