Ολοι στην αγκαλιά της Πανσελήνου

Το πιο λαμπερό φεγγάρι της χρονιάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες επισκέπτες που το περασμένο Σάββατο κατέκλυσαν τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας για την καθιερωμένη αυγουστιάτικη πανσέληνο. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να θαυμάσουν το ολόγιομο φεγγάρι στον αύλειο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, εκεί όπου είχε στηθεί μια πίστα χορού για τους λάτρεις τάνγκο. Συντροφιά με τις μελωδίες του Μάριου Στρόφαλη και της ορχήστρας του (φυσικά με φόντο τον Ιερό Βράχο), το κοινό ταξίδεψε, έστω και νοερά, στα πολυσύχναστα σοκάκια της Αργεντινής.

Με αρκετό κόσμο γέμισε και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου, ο οποίος έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών άνοιξε τις πύλες του και φιλοξένησε τους ρομαντικούς που ήθελαν να… χαζέψουν το φεγγάρι. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, από την άλλη, οι επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παρουσίαση «Ιστορίες της Σελήνης», ενώ στο Νομισματικό Μουσείο το κοινό απήλαυσε γνωστές μελωδίες από την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη. Μεγάλη ήταν και η προσέλευση και στο Παλαμήδι του Ναυπλίου, όπου φιλοξενήθηκε μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με τον Βαγγέλη Τρίγκα και το συγκρότημά του. Σημειώνεται ότι φέτος είχαν προγραμματιστεί δράσεις σε περισσότερα από 140 μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα