Οι θίασοι επιστρέφουν στη βάση τους

Οι παραστάσεις του καλοκαιριού θα κλείσουν στην Αθήνα τον κύκλο τους

Ο ερχομός του Σεπτεμβρίου εκτός από τις… κάλπες θα φέρει και τους θιάσους- που όλο το καλοκαίρι αλώνιζαν την Ελλάδα- στην Αθήνα. Στο κλεινόν άστυ, ως είθισται, άλλωστε, οι θεατρικές παραγωγές του καλοκαιριού θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των παραστάσεών τους, γι’ αυτό, αν δεν έχετε ακόμη καταφέρει να δείτε τους sold out «Αχαρνής» αλλά και τον πολυσυζητημένο «Αίαντα» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μάλλον ήρθε η στιγμή να το κάνετε.

Αφησε το Θέατρο Badminton, βγήκε στα θέατρα της περιφέρειας και τώρα επιστρέφει στην Αθήνα. Ο λόγος για την «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη, την παραγωγή του Θεάτρου Βadminton, η οποία από τα μέσα Ιουλίου «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.

Σφραγίδα

Η παράσταση, που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα του διακεκριμένου θεατράνθρωπου Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, το ερχόμενο διάστημα θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα. Αύριο το θεατρικό θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» στον Κορυδαλλό, στις 04/09 στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά, στις 05/09 στο Κηποθέατρο Παπάγου και στις 07/09 στο Θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» στο Μενίδι. Η περιοδεία ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω.
Να σημειωθεί ότι το καστ στην περιοδεία είχε αλλάξει, αφού είχαν αποχωρήσει τόσο η Ρένη Πιττακή (Κλυταιμνήστρα), η οποία αντικαταστάθηκε από τη Μαρίνα Ψάλτη- όσο και ο Αγγελος Μπούρας. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Ασλάνογλου.

Πέφτει η αυλαία και για τον «Αίαντα» του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση, που αγκαλιάστηκε θερμά από κοινό και κριτικούς, σήμερα θα παρουσιαστεί στο Βεάκειο Θέατρο, αύριο το βράδυ στο Θέατρο της Ηλιούπολης, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανέβει στον επιβλητικό χώρο του Ηρωδείου. Ο «Αίας» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κουρή θα ολοκληρωθεί στις 7 και τις 8 Σεπτεμβρίου με δύο παραστάσεις στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Ακόμη και αν δεν καταφέρατε να απολαύσετε τις «Εκκλησιάζουσες» με τον Γιάννη Μπέζο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου -αφού τα «μαγικά» χαρτάκια έκαναν φτερά από νωρίς- δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζει την επιλεκτική περιοδεία της όλο τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Ξεκινώντας στις 03/09 από το Ηρώδειο η παράσταση θα βρεθεί στα Βριλήσσια (07/09), στο Θέατρο Βράχων (10/09), στην Ελευσίνα (13/09), ενώ ο τελικός προορισμός της είναι το Θέατρο Αλσους στην Ηλιούπολη στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Τρωάδες»

Στις 22 Σεπτεμβρίου (στο Ηρώδειο) ολοκληρώνεται και η περιοδεία των «Τρωάδων» σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, η δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Θα έχουν προηγηθεί παραστάσεις στον Βύρωνα (αύριο), στο Κηποθέατρο Παπάγου (13/09), στο Θέατρο Αλσους στη Νέα Σμύρνη (16/09) αλλά και στην Ηλιούπολη (18/09).
Τελευταία ευκαιρία για να δείτε και την παράσταση της «Αντιγόνης» που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης. Η τραγωδία με πρωταγωνιστές την Ιωάννα Παππά και τον Νικήτα Τσακίρογλου θα παιχτεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων και στις 09/09 στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Μια από τις καλύτερες παραγωγές του καλοκαιριού έρχεται στην Αθήνα. Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Κώστα Φιλίππογλου αύριο θα παρουσιαστεί στο Αλσος Βεΐκου, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν στάσεις σε Βύρωνα (06/09), 11/09 Ηρώδειο, 16/09 Κορυδαλλό, για να ολοκληρωθεί στις 19/09 στο Βεάκειο.
Τέλος οι πολυσυζητημένοι Αριστοφανικοί «Αχαρνής» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο, στις 6 και τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η περιοδεία τους θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων.

«Πριν το χάραμα» για δυο φορές

Μονάχα δύο τελευταίες παραστάσεις απέμειναν για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πριν το χάραμα» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου. Η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας (03/09) προτού ρίξει αυλαία στις 07/09 στην Ηλιούπολη.
Τις τελευταίες τους νότες θα πουν οι «Τενόροι» του Κεν Λούντβιχ. Η παράσταση, που έχει σκηνοθετήσει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ολοκληρώνεται στις 4 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα