ΨΕΜΑ και αλήθεια!

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απειλεί τη «δημοκρατία» για λογαριασμό του (άφαντου) συζύγου της

Αντί απαντήσεων η Φώφη Γεννηματά επιστρατεύει τον μπαμπούλα των μηνύσεων κατά της «δημοκρατίας» για την αποκάλυψη σχετικά με τον οδοντίατρο σύζυγό της, ο οποίος δεν πάτησε επί μία πενταετία στο «Ερρίκος Ντυνάν»!
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν επιδεικνύει την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εξηγήσεις, αλλά με θράσος ζητά και τα ρέστα, ενώ συλλαμβάνεται και ψευδόμενη: Προσπαθεί να προσπεράσει την ουσία του θέματος με τον αόριστο ισχυρισμό ότι έχουν δοθεί παλαιότερα «συγκεκριμένες και αποστομωτικές απαντήσεις», με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Το μόνο που υπάρχει καταγεγραμμένο είναι μία προ μηνών δήλωση της προεδρεύουσας του «Ερρίκος Ντυνάν» Θ. Παπαδάκη, η οποία ανέφερε ότι δεν είχε πρόσβαση πλέον στα αρχεία του νοσοκομείου και δεν μπορούσε να ελέγξει εάν ο σύζυγος της κυρίας Γεννηματά εκτελούσε ή όχι τις συμβατικές υποχρεώσεις του.

Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να σταλούν οι απαντήσεις και τα σχετικά στοιχεία που επικαλείται η κυρία Γεννηματά. Συνεργάτης της μας ενημέρωσε ότι θα απαντήσει αφού πρώτα επικοινωνήσει μαζί της. Τελικά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Νίκος Βοσδογάνης μάς μετέφερε την πληροφορία ότι δεν επιθυμεί να δώσει καμία απάντηση. Οπως πρόσθεσε, «οποιοδήποτε σχόλιο θα δινόταν πριν δημοσιευθεί το ρεπορτάζ», ενώ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε να στείλει και οποιαδήποτε δημοσιευμένη παλαιότερη απάντηση. Στο διαδίκτυο και στην προσωπική της σελίδα δεν βρέθηκε πάντως καμία. Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, ενώ το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρει ότι είναι συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος, στο site του ΠΑΣΟΚ παραλείπεται.

Κατά τα λοιπά, στην ανακοίνωσή της ακολούθησε την πεπατημένη, μιλώντας δήθεν για «διατεταγμένη υπηρεσία με στόχο τόσο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη όσο και εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου». Υποστηρίζει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα «είναι απολύτως παραπλανητικά και συκοφαντικά, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα» και προσθέτει: «Η σκοπιμότητα είναι προφανής, διότι αυτά τα χυδαία ψεύδη έχουν χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και έχουν λάβει συγκεκριμένες και αποστομωτικές απαντήσεις. Το ότι επανέρχονται εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποκαλύπτει τα κίνητρα τόσο των εντολέων όσο και των εντολοδόχων. Ομως, επειδή η αλήθεια είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Επειδή η χυδαιότητα και το ψέμα ξεπερνούν κάθε όριο δεοντολογίας και ανοχής. Εχει δοθεί εντολή στους νομικούς μου συμβούλους να καταθέσουν τη σχετική αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση».

Αργομισθία πέντε χρόνια με απολαβές 2.500 ευρώ!»

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» με τίτλο «Σκάνδαλο με τον σύζυγο της Φώφης», που έφερνε στο φως της δημοσιότητας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την… καραμπινάτη πεντάχρονη αργομισθία του συζύγου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».
Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ ο Ανδρέας Τσούνης προσελήφθη τον Ιανουάριο του 2009 και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2014.

Ωστόσο τον πρώτο χρόνο δεν εμφανιζόταν στο νοσοκομείο ενώ από τον δεύτερο χρόνο πήγαινε κάθε Τρίτη και Πέμπτη, μόνο το απόγευμα, παρόλο που η σύμβασή του, την οποία υπέγραψε στις 5 Ιανουαρίου 2009 με το θεραπευτήριο, όριζε ότι «ο ιατρός θα απασχολείται 36 ώρες εβδομαδιαίως, σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυουσών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». Σε άλλο σημείο της σύμβασης αναφέρεται: «Ο ιατρός εφόσον του ζητηθεί υποχρεούται να τίθεται σε ετοιμότητα κλήσης (on call) μετά τη λήξη του ωραρίου του. Ο μηνιαίος μισθός θα ανέρχεται στο ποσό των 2.500 ευρώ».

Το ειδικό καθεστώς εργασίας που απολάμβανε ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν άργησε να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις γιατρών, νοσηλευτών αλλά και διοικητικών υπάλληλων που εργάζονταν αργίες, Κυριακές, βάρδιες και νυχτερινά.
Τελικά, στις 24 Μαρτίου του 2014 και ενώ είχε αποχωρήσει το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο από το 2010, ο οδοντίατρος παραιτήθηκε ζητώντας «την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων απολαβών μου, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος μου».

Ο διευθυντής
Επειτα από αίτημα πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν» ο διευθυντής της κλινικής του Οδοντιατρικού Τμήματος Νικόλαος Κρανιάς, στις 17 Ιουνίου 2014, με υπηρεσιακό σημείωμά του αναφέρει: «Ο κ. Ανδρέας Τσούνης κατά το πρώτο έτος δεν παρουσιαζόταν, ενώ την υπόλοιπη διάρκεια και μέχρι της παραιτήσεώς του ερχόταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα ενώ έκανε και εφημερίες on call από τον δεύτερο χρόνο», αποκαλύπτοντας πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο σύζυγος της κυρίας Γεννηματά δεν εργαζόταν τις ώρες που όριζε η σύμβασή του.

Ρίτα Μελά

Η επίσκεψη στην Ελληνικός Χρυσός, το γιλέκο και ο Μανιάτης

Δεν κρύβονται οι καλές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την Ελληνικός Χρυσός, που έχουν τις ρίζες τους στο αμαρτωλό παρελθόν της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία το 2003 πούλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας αντί πινακίου φακής στην εταιρία. Ετσι, η παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας -στο πλαίσιο της πρόσφατης περιοδείας της στη βόρεια Ελλάδα- με το απαραίτητο αξεσουάρ-γιλέκο της Ελληνικός Χρυσός ήταν μάλλον αναμενόμενη. Μάλιστα, η ίδια δεσμεύθηκε να προχωρήσει και σε συγκεκριμένες ενέργειες στην υπόθεση του λουκέτου στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έστειλε επιστολή προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την ανάκληση της σχετικής απόφασης Σκουρλέτη, η οποία και οδήγησε την προηγούμενη εβδομάδα στη διακοπή εργασιών στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός.

Τα σωματεία εργαζομένων

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλείων Κασσάνδρας, στην οποία μετέχουν τα σωματεία εργαζομένων, κατόπιν της επιστολής Μανιάτη προς τον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης περί της ανάκλησης της απόφασης Σκουρλέτη, οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία φάνηκε συνεπής στις δεσμεύσεις της, κατά την επιτόπου επίσκεψή της στους έγκλειστους μεταλλωρύχους της Ολυμπιάδας» λένε οι εργαζόμενοι.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει, βέβαια, ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2003 το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του τότε «πράσινου» υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Πάχτα, προχωρούσε σε μια σκανδαλώδη σύμβαση, με την οποία μεταβίβαζε ουσιαστικά «τζάμπα» στην Ελληνικός Χρυσός μια ανεκτίμητη δημόσια περιουσία.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Η μέθοδος του βερμπαλισμού

Συνηθίζει να χαμογελά η Φώφη Γεννηματά, αλλά χθες έχασε την ψυχραιμία της. Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για την αργομισθία του συζύγου της ήταν, όμως, πολύ συγκεκριμένη και στηρίχθηκε σε επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο του διευθυντή του «Ερρίκος Ντυνάν».
Αν η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να αποδείξει ότι όντως φέρνει καινούργιες αντιλήψεις και δεν αποτελεί κακέκτυπο του προκατόχου της, όφειλε -ως δημόσιο πρόσωπο- να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Να εξηγήσει, ακόμη και να επαναλάβει εφόσον χρειαζόταν, τι ακριβώς έχει συμβεί. Αντ’ αυτού, επέλεξε την εύκολη -πλην, όμως, χρεοκοπημένη– μέθοδο του βερμπαλισμού, των ανακριβειών και των τσιριγμάτων περί δήθεν «διατεταγμένης υπηρεσίας».
Δυστυχώς, η (συνταξιούχος ετών 51) κυρία Γεννηματά δεν αντέδρασε ως υπεύθυνο και σοβαρό άτομο του δημόσιου βίου, αλλά ως κακομαθημένη θυγατέρα και σύζυγος…

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα