Ενα τσιγάρο «έκαψε» τη Θάνου

Η άγνωστη ιστορία στις Βρυξέλλες με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό που συνελήφθη όταν κάπνισε σε χώρο του αεροδρομίου

Μανιώδης καπνίστρια υπήρξε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, όπως προκύπτει από ένα περιστατικό που της συνέβη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και λίγο έλειψε να της στερήσει την ελευθερία της. Το περιστατικό εκμυστηρεύτηκε ο τότε ευρωβουλευτής του Συνασπισμού και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβανος. Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αποχώρησης από τις Βρυξέλλες των μελών της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οι οποίοι είχαν μεταβεί εκεί για συναντήσεις, Ανάμεσα τους βρισκόταν και η κυρία Θάνου.

Στη διάρκεια του ταξιδιού έγιναν στους εισαγγελείς οι απαραίτητες περιηγήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και ενημερώσεις για τη δραστηριότητα των ευρωβουλευτών. Μετά το τέλος του προγράμματος ήρθε η στιγμή να αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα. Εκείνη την ημέρα όμως υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις, λόγω μιας μίνι απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Με δεδομένες, λοιπόν, αυτές τις συνθήκες αναμονής και ταλαιπωρίας η κυρία Θάνου αποφάσισε να καπνίσει στα κρυφά. Ετσι άναψε τσιγάρο σε απομακρυσμένο σημείο, το οποίο θεώρησε «ασφαλές». Τότε, εξάλλου, δεν υπήρχαν τα σημερινά δωμάτια καπνιστών και όποιος επιθυμούσε να καπνίσει έπρεπε να βγει εκτός αεροδρομίου. Η σημερινή υπηρεσιακή πρωθυπουργός όμως πιάστηκε στα πράσα από τους Βέλγους αστυνομικούς, καθώς ενεργοποιήθηκαν οι αισθητήρες καπνού.

Μάλιστα οι αστυνομικοί, που θεώρησαν εξόχως σημαντικό το παράπτωμα της κυρίας Θάνου, δεν άκουγαν κανέναν -ούτε φυσικά τον παρόντα Αλέκο Αλαβάνο- και ήθελαν να τη θέσουν υπό κράτηση, μη επιτρέποντάς της να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα. Ο κ. Αλαβάνος τότε πήρε πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος τελικά έδωσε μέσω των γνωριμιών του τη λύση, με την κυρία Θάνου να ανεβαίνει κανονικά στην πτήση. Τελικά τη γλίτωσε, αλλά μάλλον από τότε έγινε πιο προσεκτική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα