ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν διέβλεψε αλυτρωτισμό στην πολιτική των Σκοπίων ο ΥΠΕΞ

Η επτάμηνη διακυβέρνηση της πατρίδας μας από τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αφήνει αρνητικό απολογισμό στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της πολιτιστικής διπλωματίας και του χειρισμού των εθνικών θεμάτων.

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με την επίσκεψή του στα Σκόπια, στο Κόσοβο και στα Τίρανα, έδωσε συγχωροχάρτι στον σκοπιανό και τον αλβανικό εθνικισμό, και οδήγησε τους γείτονες σε αποθράσυνση. Χαριεντιζόμενος με τον Σκοπιανό ομόλογό του, δήλωσε ότι δεν υπάρχει αλυτρωτισμός στην πολιτική της ΠΓΔΜ, εκπλήσσοντας κάθε λογικό παρατηρητή, ο οποίος βλέπει και ακούει καθημερινά την προπαγάνδα περί Μεγάλης Μακεδονίας στα σχολεία, στην τηλεόραση, στα αγάλματα, στα στάδια και σε κάθε εκδήλωση του δημόσιου βίου των βορείων γειτόνων μας.

Υποσχόμενος εμμέσως πλην σαφώς αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και χαρίζοντας διάπλατα χαμόγελα στον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, άνοιξε τις ορέξεις του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού και τα αποτελέσματα τα είδαμε αμέσως: Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας γκρεμίσθηκε από κρατικά όργανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Ελληνισμός δεν έχει κανένα δικαίωμα στη Χειμάρρα και ο ιερεύς -πατέρας του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (οργάνωση της ελληνικής εθνικής μειονότητας) ξυλοκοπήθηκε υπό μορφήν προειδοποιήσεως.

Ευρισκόμενος στην Κύπρο, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε γενικά για θαλάσσιες ζώνες, χωρίς να αναφερθεί ρητά στις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου, ενώ μόλις προ ολίγων ημερών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! Τότε γιατί το Διεθνές Δίκαιο αναφέρεται σε χωρικά ύδατα και γιατί περιπολούν ασταμάτητα τα πληρώματα του Πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος;
Στην Κύπρο, πάλι, βρέθηκε προ μηνός ο γενικός γραμματεύς Αποδήμου Ελληνισμού της απελθούσης κυβερνήσεως και διακήρυξε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αποτελούν το ίδιο έθνος!

Η Βουλγαρία οργάνωσε επί τετράμηνο στη Νέα Υόρκη έκθεση με τίτλο «Το έπος των Θρακών βασιλέων» και τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού δεν εξέφρασαν την παραμικρή διαμαρτυρία για τη μονοπώληση της ιστορίας και του πολιτισμού της Θράκης. Εκείνη την εποχή το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού ασχολείτο με την αμφισβήτηση της μακεδονικότητας των ευρημάτων της Αμφιπόλεως για εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Η θέση υφυπουργού Εξωτερικών για την υποστήριξη των αποδήμων και των ορθόδοξων πατριαρχείων αφέθηκε κενή επί εξάμηνο. Ο κ. Αμανατίδης διορίσθηκε μόνον λίγες ημέρες προτού παραιτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να χειρισθεί ζητήματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη ακατάλληλος να αντιμετωπίσει. Θυμίζω τη διπρόσωπη στάση του Ακιντζί στο Κυπριακό, την ανάγκη προστασίας των Βορειοηπειρωτών και των ορθόδοξων χριστιανών στη Μέση Ανατολή, τη σύγκρουση Τούρκων – Κούρδων, τους ενεργειακούς αγωγούς. Απαιτείται πολιτική σταθερότητα και εμπειρία, χωρίς αριστερές ιδεοληψίες.

Κωνσταντίνος Χολέβας

*Πολιτικός επιστήμων
Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα