Ιρανοί έσωσαν από γκρεμό δύο πυροσβέστες

Στον γκρεμό για να σώσουν δύο πυροσβέστες, που είδαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν να κατρακυλάει σε μια πλαγιά στην περιοχή της Καράβας στη Λέσβο, έπεσαν τέσσερις Ιρανοί μετανάστες, που κατευθύνονταν πεζή από τον Μανταμάδο στην πόλη της Μυτιλήνης. Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο οδηγός του πυροσβεστικού οχήματος έχασε τον έλεγχο σε μια απότομη στροφή, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να βρεθούν εγκλωβισμένοι σε μια χαράδρα βάθους πέντε μέτρων. Οι μετανάστες από το Ιράν, που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο την ώρα της ανατροπής του οχήματος, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά κατέβηκαν την πλαγιά και βρέθηκαν δίπλα στους τραυματισμένους πυροσβέστες.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί και άνδρες της ΕΜΑΚ, που προχώρησαν στον απεγκλωβισμό των πυροσβεστών, ενώ οι Ιρανοί μετανάστες συμμετείχαν στην επιχείρηση βοηθώντας το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ να ανεβάσει τους δύο τραυματίες στον δρόμο, όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Μας βοήθησαν ουσιαστικά στον απεγκλωβισμό και μάλιστα τραυμάτισαν τα χέρια και τα πόδια τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης» δήλωσε ο αστυνομικός Συμεών Δουκάκης, που συμμετείχε στη διάσωση των πυροσβεστών. Αμέσως μετά οι μετανάστες συνέχισαν την πορεία τους, ενώ οι δύο τραυματίες, ηλικίας 47 ετών, μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με πολλαπλά κατάγματα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα