«Τι δεν καταλάβατε;»

Επίθεση κατά πάντων από τον γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκο Κιουτσούκη. Με αφορμή την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και τη διαφορετική ερμηνεία που δίνουν οι διάφορες παρατάξεις στο εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, ο κ. Κιουτσούκης, που είναι και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει μύδρους σε βάρος συνολικά του πολιτικού συστήματος, μη εξαιρουμένης και της Ν.Δ.

Παρομοιάζοντας τους πολίτες με «γαϊδούρια» που οι πολιτικοί φόρτωναν «με φόρους, έκτακτες εισφορές, περικοπές μισθών και συντάξεων», εκφράζει την απορία που οι πολιτικοί δεν αντιλήφθηκαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα…

«Ο αχυρώνας, για τον οποίο μαλώνετε ποιος θα τον διαχειριστεί, δεν είναι δικός σας, είναι του ελληνικού λαού» σημειώνει ο κ. Κουτσούκης και συνεχίζει απευθυνόμενος στους πολιτικούς όλων των αποχρώσεων: «Δεν καταλαβαίνετε ότι θέλουμε να είμαστε στην Ευρώπη, αλλά ισότιμα μέλη και όχι καμαριέρες των Ευρωπαίων; Θέλουμε το ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος! Τι να το κάνουμε το ευρώ ως νόμισμα, εάν δεν έχουμε ούτε ευρώ στην τσέπη» παρατηρεί ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, παρουσιάζοντας ανάγλυφα τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Γι’ αυτές τις δυσκολίες κατηγορεί γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα και μεσάζοντες, που είχαν στήσει ένα «πάρτι σε βάρος του λαού, που κάποτε πρέπει να σταματήσει».

Αναφορικά με το μήνυμα των εκλογών, κατά τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ αυτό δεν είναι άλλο παρά ένα «ράπισμα στα μνημόνια εξαθλίωσης του λαού. Μια απάντηση στους τοκογλύφους – δανειστές μας, που νομίζουν ότι με ευκολία θα κατασπαράξουν τις περιουσίες μας». Γι’ αυτό και ο λαός, με την ψήφο του, έστειλε «όσους τον εξαθλίωσαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας με μόλις 13%».

Ομως ο κ. Κιουτσούκης εκτιμά ότι ούτε η Αριστερά πρέπει να θεωρεί ότι είναι η κερδισμένη των εκλογών της 6ης Μαΐου. «Ιδια συνταγή, ανάλατη, άγευστη, άοσμη. Ο λαός δεν τρομοκρατήθηκε, δεν φοβήθηκε ότι δεν θα έχουμε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα. Δεν έδωσε εντολή να κυβερνήσει η Αριστερά, γιατί πήρε μόλις 17%. Ουσιαστικά ο λαός καταψήφισε τόσο τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές όσο και τις αριστερές ιδεοληψίες».

Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ ζητάει από τους πολιτικούς να βάλουν τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των Ελλήνων και να πουν όχι στην εξόντωσή του. «Αφήστε στην άκρη τα αριστερά ιδεολογήματα και τα δεξιά μέτωπα, φτιάξτε την Εθνική Ελλάδος και νικήστε προς όφελος του λαού και της πατρίδας». Ο κ. Κιουτσούκης καταλήγει ζητώντας από τους πολιτικούς «να κάνουν άνοιγμα στην ελληνική περήφανη κοινωνία, που βογκά, αυτοκτονεί, πονάει, λιμοκτονεί και μεταναστεύει»…

Βασίλης Αγγελόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα