ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ας αγωνισθούμε όλοι για τον επανελληνισμό και τον επανευαγγελισμό της Ευρώπης

Τα Μνημόνια έρχονται και παρέρχονται. Αυτό το έθνος αξίζει μια καλύτερη τύχη, μια ορθότερη πορεία. Με προσανατολισμό προς το μέλλον, χωρίς να αποκόπτεται από τις ρίζες του.

Το έθνος των Ελλήνων πρέπει να διατηρήσει την ενότητα και τη συνοχή του. Οι διχόνοιες και οι διχασμοί μάς στοίχισαν ακριβά. Θυμίζω τη μικρασιατική τραγωδία και την αιματοβαμμένη περίοδο 1944-1949. Είμαστε ο μόνος λαός του οποίου το πρώτο γραπτό κείμενο αλλά και ο Εθνικός του Υμνος δίνουν έμφαση στις συνέπειες της διχόνοιας. Με την οργή του Αχιλλέως κατά του Αγαμέμνονος αρχίζει η «Ιλιάδα» του Ομήρου, για τη διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή μάς μιλά ο Σολωμός στον «Υμνον εις την Ελευθερίαν».

Αυτό το έθνος, το ελληνικό, έχει άρρηκτα δεθεί με την ορθόδοξη πίστη. Εχει δημιουργικά αναβαπτισθεί στην αλήθεια του Ευαγγελίου και έχει επιβιώσει από κατοχές και εισβολές χάρις στην πνευματική, εκπαιδευτική αλλά και αγωνιστική προσφορά της Εκκλησίας και του κλήρου. Δεν θα έχει μέλλον αν χάσει αυτόν τον θεμελιώδη προσανατολισμό.

Αυτό το έθνος έχει διάρκεια και διαχρονική παρουσία στην παγκόσμια Ιστορία. Ερχεται από τα βάθη των αιώνων και μπορεί να διαδραματίσει οικουμενικό ρόλο για να βρει η ανθρωπότητα τις χαμένες αρχές και αξίες της. Είχαμε εθνική συνείδηση και ως αρχαίοι Ελληνες και ως Βυζαντινοί και ως υπόδουλοι Ρωμιοί. Δημιουργήσαμε εθνικά κράτη από το 1204 και δεν περιμέναμε να αντιγράψουμε τις επαναστάσεις και τις ιδεολογίες άλλων λαών. Θα παραμείνουμε ορθόδοξοι Ελληνες παρά τα ισοπεδωτικά κελεύσματα της παγκοσμιοποιήσεως.

Αυτό το έθνος έχει μια πλούσια και παγκοσμίως θαυμαστή γλωσσική συνέχεια. Η νεολαία μας θα έχει ρόλο στις επόμενες δεκαετίες μόνο αν μάθει και αν αξιοποιήσει την ενιαία γλωσσική μας κληρονομιά, την αρχαιοελληνική, εκκλησιαστική και νεότερη ποίηση και λογοτεχνία.

Αυτό το έθνος έχει δώσει στην Ευρώπη το όνομά της και τις θεμελιακές αξίες της. Ας αγωνισθούμε όλοι για τον επανελληνισμό και τον επανευαγγελισμό της Ευρώπης. Δεν νοείται η Ελλάδα απομακρυσμένη από τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Ούτε, όμως, η Ευρώπη θα έχει μέλλον αν λειτουργεί με κανόνες υπέρ των ισχυρών, χωρίς ανθρωπιστικές αξίες.

Αυτό το έθνος δικαιούται να κυβερνηθεί με σταθερότητα και να βγει από τις συμπληγάδες των Μνημονίων. Δικαιούται να έχει κυβερνήτες με ελληνικές και δημοκρατικές αξίες, εμπειρία και διάθεση ειλικρινούς προσφοράς.
Αυτό το έθνος έχει πολιτική ωριμότητα. Κατά καιρούς γοητεύεται από λαοπλάνους και παραμυθάδες, αλλά μόνο προσωρινά. Στα δύσκολα ξέρει να επιλέξει την καλύτερη από τις προτεινόμενες λύσεις.

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία. Για να ξαναβρούμε την πολιτική και την οικονομική μας ευστάθεια. Βοήθειά μας ο άγιος Ευστάθιος που τιμάται στις 20 Σεπτεμβρίου!

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός επιστήμων –
Υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα