Τρίτη – Πέμπτη μακαρόνια

Δεν πειράζει, βρε τζάνου μ’, που δεν έχουμε να φαμ’. Αρκεί να υπάρχει καναπές να βλέπουμε τις εξαρθρώσεις. Μ’ έναν Παναγιώταρο ξεχνιέσαι…

Σαν τα Αρλεκιν είναι το θέμα της Χρυσής Αυγής. Ξεχνιέσαι. Ετσι ξεχάστηκαν και λίγοι (μόνο 2.000.000-3.000.000 εκατομμύρια, μη φανταστείς πολλούς) Συνέλληνες και πήγαν στην τράπεζα να κάνουν ανάληψη μετρητά για να πληρώσουν τη 2η δόση του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012. Παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα (από τη λόρδα) την κατακλυσμική επικαιρότητα και τις συλλήψεις, και ξέχασαν οι δύσμοιροι ότι δεν τους έχουν απομείνει τάλαρα στην μπάντα για να πλερώσουν τον Στουρνάρα. Μόνο που δεν τους έβρισε ο ταμίας στο γκισέ! Δεν φταίνε αυτοί, όμως, φίλε ταμία. Μην τους ξεσυνερίζεσαι. Οι εγκληματικές οργανώσεις που τους άφησαν ρέστους ευθύνονται, αλλά και ο ρημάδης ο χρόνος που περνάει γρήγορα. Αν δεν περνούσε ο χρόνος και βρισκόμασταν ακόμα στην ελληνική αρχαιότητα, οι μπατίρηδες θα έπιναν το «νηπενθές» (ζουμί από βοτάνι, «λησμονικό της πίκρας», που έλεγε ο Καζαντζάκης) και θα άφηναν τα βάσανα της φτώχειας κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Δεν θα χρειαζόταν να δούνε Πρετεντέρη να κορυβαντιεί για τη Δημοκρατία μας, για να λησμονήσουν ότι δεν έχουν πια απόθεμα χρημάτων.

Μακαρόνια

Σημείωσις: Ο Πρετεντέρης φουρκίζεται εύκολα, διότι πρέπει να τον πείραξαν οι πολλοί καφέδες που έπινε με τον Σημίτη, την ώρα που σχεδίαζαν την «ισχυρή» Ελλάδα.

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα μας. Είδαν και παραείδαν Χρυσή Αυγή στην τηλοψία και τα περδίκλωσαν στο μυαλό τους οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό έτρεξαν στις τράπεζες να πληρώσουν φόρους -παρόλο που δεν είχαν το ακριβές αντίτιμο. Και δεν θα πληρώσουν τελικά, και ο Στουρνάρας θα τους στείλει κι άλλα μπουγιουρντιά, χωρίς να επισυνάψει «ανάπτυξη» ο μπαγάσας. Οταν τα μπιλιέτα της Εφορίας φτάσουν να ζυγίζουν κάνα δυο κιλά, μαζί με την «επείγουσα επιστολή», θα έρθει και ο κλητήρας για κατάσχεση. Και πάει το σπιτάκι. Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουνε ζωή. Κι ύστερα θα έρθει και το όργανον της τάξεως να τους μπαγλαρώσει, διότι έχουν ενταχθεί στην εγκληματική οργάνωση των άφραγκων. Θα τον βάλουν σε διπλανό κελί με τον Κασιδιάρη, τον Λαγό και τον Παναγιώταρο και όλοι μαζί, οι χρυσαυγίτες και αυτός, ο πένης, θα μετρούνε χρόνια. Τρίτη – Πέμπτη μακαρόνια. Μια ωραία ατμόσφαιρα…

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα