Οι Καμμένος και Τσίπρας φλέρταραν τη Φώφη!

Το κάλεσμα του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ. και οι διαρροές από την Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Να απομονώσει τα βαρίδια του παρελθόντος (κυρίως τον Ευ. Βενιζέλο) και να μπει στην κυβέρνηση κάλεσε χθες τη Φώφη Γεννηματά ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Κουμουνδούρου. Το ίδιο φέρεται ότι έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με την κυρία Γεννηματά το βράδυ της Κυριακής για τα συγχαρητήρια της εκλογικής νίκης, αλλά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι απέρριψε την πρόταση, πιθανόν γιατί παραμένει «όμηρος» του κ. Βενιζέλου.

Ο Βενιζέλος

«Ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση και άλλοι βουλευτές. Είναι η ώρα να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις, να διαχωρίσουν ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα κόμματα τις θέσεις τους» δήλωσε ο κ. Καμμένος και συνέχισε λέγοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο η κυρία Γεννηματά να απολογείται για τον κ. Βενιζέλο. «Δεν έχει κανέναν λόγο να έχει στους κόλπους του κόμματός της πολιτικούς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στις “λίστες Λαγκάρντ” ή στις λίστες των υποβρυχίων ή στα άλλα σκάνδαλα. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να απομονωθούν τα βαρίδια και με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης και να προχωρήσει στο αύριο» σημείωσε ο πρόεδρος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η πρόσκληση στη Φώφη Γεννηματά δεν ήταν τυχαία, δεδομένου ότι και ο Αλέξης Τσίπρας προσέγγισε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως σκοπίμως διέρρευσε από την Κουμουνδούρου. Δεν αποκλείεται, πάντως, να παίζεται και ένα παιχνίδι πιέσεων προς το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εκδηλωθούν διαλυτικές και διασπαστικές τάσεις.

Γι’ αυτό η κυρία Γεννηματά έσπευσε να διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για μια συμμαχία. Πιο ξεκάθαρη ήταν η στάση του ΠΑΣΟΚ μετά το «άνοιγμα» από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις φήμες περί δήθεν προτάσεων συνεργασίας του κ. Τσίπρα προς το ΠΑΣΟΚ! Οσον αφορά τις δηλώσεις Καμμένου απαξιούμε να τις σχολιάσουμε» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα εκτιμούν, ωστόσο, ότι η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ενδέχεται να «αβγατίσει», κι αυτό γιατί μπορεί η Φώφη Γεννηματά να αρνείται τη συνεργασία, αλλά ο εταίρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος φέρεται ότι έχει αντίθετη άποψη και ότι καλοβλέπει μια συνεργασία με την κυβέρνηση. Οπως και να ‘χει, μια σύγκρουση με αποδιοπομπαίο τράγο τον Ευ. Βενιζέλο εντός ΠΑΣΟΚ βολεύει τη συγκυβέρνηση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα