Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου

Η φράση του τίτλου ανήκει στον Καραγκιόζη αλλά τελικά την χρησιμοποιούν πολλοί!Όταν είμαστε πρωτοετείς Ευέλπιδες, το πρώτο πράγμα, μετά το «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει», ήταν να μάθουμε ότι πρώτιστο καθήκον του Ηγέτη είναι να προβλέπει, ώστε να λαμβάνει εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα και έτσι να μην αιφνιδιάζεται από οποιαδήποτε απροόπτως εμφανιζομένη κατάσταση. Για τον λόγο αυτό διδαχθήκαμε και την Εκτίμηση Τακτικής (και Στρατηγικής) Καταστάσεως, ώστε από την μελέτη των δεδομένων του κάθε προβλήματος να καταλήγουμε στην επιλογή του ορθοτέρου Τρόπου Ενεργείας. 

Τέρμα όμως το μάθημα περί Πολεμική Τέχνης και ας δούμε τι γίνεται γύρω μας.
Δυστυχώς τα παραπάνω, είναι άγνωστα στους μακριά νυχτωμένους Δημοτικούς αλλά και λοιπούς άρχοντες του Δημοσίου Βίου μας. Είναι τόσο άσχετοι άραγε και τόσο αποξενωμένοι από την διεθνή πραγματικότητα, ώστε δεν έβλεπαν το συνεχώς αυξανόμενο κύμα των εξ’ Ανατολών δυστυχισμένων και συνεπώς, όπως γίνεται πάντα και – πάλι – δυστυχώς χωρίς εξαιρέσεις και αιφνιδιάστηκαν; Μάλλον έτσι θάναι.

Η ικανότητα και η δραστηριότητά τους όλη, αρχίζει και τελειώνει την προεκλογική περίοδο. Άντε και με καμμιά διοργάνωση καραγκιόζ μπερντές τα Χριστούγεννα ή κάνα ψήφισμα κατά της κακοποίησης των σκύλων από τα άσπλαχνα αφεντικά, που τους ρουφάνε το αίμα. Από κει και πέρα το χάος.
Δεν εξηγείται αλλιώς η λύση που επεζήτησε και τελικώς πέτυχε (ουδείς αμφέβαλε γι’ αυτό), ο κ. Καμίνης. Ζήτησε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος το «εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο ΛΙΟΣΗ» στα Άνω Λιόσια και ο κ. Καμμένος το παρεχώρησε ευχαρίστως και αμέσως (αν έδειχνε την ίδια ταχύτητα αντιδράσεως και για την πολλάκις υπεσχημένη, πλην μηδέποτε υλοποιηθείσα, αποκατάσταση των συντάξεων των Στρατιωτικών…).

Βεβαίως, εδώ να ξαναθυμηθούμε την Ελληνική Γραμματική και να υπενθυμίσουμε ότι άλλο «ανενεργό», το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναχρησιμοποιηθεί και άλλο «εγκαταλελειμμένο». Είναι κατανοητή η διαφορά από τους κ.κ. Δημάρχους και Υπουργούς;
Αυτή η ιστορία με την παραχώρηση Στρατοπέδων, άρχισε από τον τρομερό και φοβερό Άκη, ο οποίος μοίρασε τα Στρατόπεδα – φιλέτα της Θεσσαλονίκης, στους κομματικούς φίλους του. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος. Όλοι οι μετέπειτα διάδοχοί του ακολούθησαν επακριβώς την ίδια τακτική (κάποιος μοίραζε και αυτοκίνητα και αεροπλάνα, που τα βλέπουμε σε μετρικές πόλεις, στημένα σε πλατείες) εξυπηρετώντας αποκλειστικώς την εκλογική τους πελατεία.

Κάπως έτσι παραχωρήθηκαν και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων.
Η παραχώρηση του Στρατοπέδου «Λιόση», σύμφωνα με «πηγές» είναι προσωρινή, με την διευκρίνιση, όπως έγραψε και η «δημοκρατία», ότι δεν ανήκει στο ΓΕΣ αλλά στο Ταμείο Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ).
Να μου επιτρέψουν οι «πηγές» να τους πω ότι αν το ξαναδούν οι Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) το Στρατόπεδο αυτό, να μου γράψουν και δεύτερο να τους ζητήσω να μου διευκρινίσουν το ΤΕΘΑ πού ανήκει; Μήπως στη Βόρεια Οσετία ή στο Ναγκόρνι Καραμπάχ. Δεν είναι αυτό που διαχειρίζεται όλη την περιουσία των Ε.Δ.; Τι σόϊ διευκρινίσεις είναι αυτές;
Και με την ευκαιρία, ρωτήθηκαν οι Ε.Δ.; Ή τους επεβλήθη η απόφαση με την Μπεγλίτεια μέθοδο (τι να γίνεται αυτή η ψυχή;). Την θυμόσαστε; Ποια είναι η θεωρία: «Ή συμφωνούν οι Αρχηγοί, οπότε όλα καλά, ή διαφωνούν οπότε τους αποκεφαλίζω και τους κατηγορώ ότι ετοίμαζαν πραξικόπημα».
Από όλη αυτή λοιπόν την ιστορία ο μόνος κερδισμένος είναι ο κ. Καμίνης, ό οποίος με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο και μάλιστα Α’ Κατηγορίας.

Όμως ο κ. Kαμίνης ώς καλός (Λέμε τώρα. Προχθές βγήκα από το μετρό του Συντάγματος και βρήκα καλαθάκι να πετάξω το εισιτήριο στην Ομόνοια…) Δήμαρχος, θα έπρεπε να είχε κάνει τα κουμάντα του, με την ίδια, άντε και λίγο λιγότερη, επιμέλεια και φροντίδα που επιδεικνύει και στην διοργάνωση των Pride parades, ώστε να μη κατηγορηθεί ως άσπλαχνος, άπονος και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

Επειδή λοιπόν το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, όπως λέγανε αυτοί οι άθλιοι οι πρόγονοί μας, και επειδή η Ελλάδα της «δεύτερη φορά αριστερά» σκοπεύει να συνεχίσει την τακτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε», διότι μπορεί η κ. Τασούλα να έφυγε αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει, θα πρέπει ο κ. Καμίνης καθώς και όλοι οι ανά την Επικράτεια εμπλεκόμενοι στο θέμα Καμίνηδες, να αντιμετωπίσουν το θέμα επί μονίμου βάσεως και όχι με την γνωστή μέθοδο του «βλέποντας και κάνοντας» και κυρίως κάνοντας τράκα σε σίγουρες πηγές…

O Χρήστος Μπολώσης, είναι Υποστράτηγος ε.α.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα