ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ

Οι θέσεις του«Μr 71%» για το θέμα της διαρχίας στην Κεντροδεξιά

Το θέμα της διαρχίας στην Κεντροδεξιά, άλλος αρχηγός στην κοινωνία και άλλος αρχηγός στο Κοινοβούλιο (τίθεται εκ των πραγμάτων από την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα), προκαλεί ήδη σοβαρούς προβληματισμούς στη Ν.Δ. Η παράταξη από ιδρύσεώς της έχει εκπαιδευτεί να πορεύεται με ηγεσία και όχι με δικέφαλα σχήματα. Εχω διατυπώσει δημοσίως επιφυλάξεις για τις τυχόν συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Θεώρησα όμως σωστό και σκόπιμο να ζητήσω τη γνώμη του Απόστολου Τζιτζικώστα. Με τον υποψήφιο αρχηγό της Ν.Δ. έχω δομική διαφωνία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, η παλαιά φιλία μαζί του μου υπαγορεύει να σας μεταφέρω τις σκέψεις του για την πληρότητα της εικόνας

Σύμφωνα με όσα με διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, «δεν τίθεται θέμα διαρχίας στο κόμμα», καθώς, αντί εκλογής προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδος, «σκοπεύω να ορίσω τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους». Kαι πρόσθεσε: «Δεν θέλω δύο πόλους αλλά συλλογκότητα στη Ν.Δ.». Η άποψη κορυφαίων συνταγματολόγων, την οποία ζήτησε ο Απόστολος -υποψιάζομαι ότι εις εξ αυτών είναι Θεσσαλονικιός κορυφαίος πολιτικός-, είναι ότι «τόσο το Σύνταγμα όσο και ο Κανονισμός της Βουλής δεν εμποδίζουν την εκλογή εξωκοινοβουλευτικού αρχηγού». Στην περίπτωση δε που η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές, σύμφωνα με τους συνταγματολόγους, «θα συνέλθει το πρωί της επόμενης ημέρας η Κ.Ο. και θα τον υποδείξει ως εντολοδόχο πρωθυπουργό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Αυτά είναι τα νομικά επιχειρήματα που μου κατέθεσε ο Απόστολος. Πλην αυτών, μου ανέπτυξε όμως και ενδιαφέροντα πολιτικά επιχειρήματα: «Η μάχη χάθηκε στην κοινωνία, όχι στη Βουλή» υποστήριξε και ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι ο Σαμαράς και ο Μεϊμαράκης είναι έμπειροι κοινοβουλευτικοί, αυτό δεν γλίτωσε το κόμμα από ήττες». Με βάση όσα μου είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή συμφωνία για στήριξη συγκεκριμένου προσώπου στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, άλλωστε, αν κατάλαβα καλά, γενικώς δεν επιθυμεί να συμπορευτεί με το «παλαιό». Προφανές επίσης κατέστη ότι δεν θεωρεί πως είναι πρόβλημα για την κοινή γνώμη ο εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός. Καταγράφω με ενδιαφέρον τις θέσεις Τζιτζικώστα. Θεωρώ όμως ότι:

Πρώτον, το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι συνταγματικό αλλά πολιτικό. Δεύτερον, η πολυαρχία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση επίσης.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τον ευχαριστώ για την ενημέρωση και σε τελική ανάλυση σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ αλλά τι νομίζουν οι νεοδημοκράτες! Αυτοί αποφασίζουν.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα