Ο Ερυθρός Σταυρός στην Σάμο

Κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΕΣ για τη περίθαλψη των μεταναστών

Στη διάθεση των γιατρών, που καλούνται καθημερινά να περιθάλψουν τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια, βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα δύο κινητές ιατρικές μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), σε Ειδομένη και Σάμο, με τη συνεργασία της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IFRC).

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΣ Αντώνιος Αυγερινός, οι δύο μονάδες θα είναι στο εξής στελεχωμένες με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους.
«Ο ΕΕΣ ήταν παρών από την πρώτη στιγμή στα νησιά του Αιγαίου, στην Ειδομένη, στην Αθήνα, αλλά και σε κάθε σημείο της χώρας όπου παρουσιάστηκε ανάγκη, αναπτύσσοντας αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο και επιστρατεύοντας συνολικά 2.000 εθελοντές» υπογράμμισε ο κ. Αυγερινός, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, συνέχισε ο ίδιος, το έργο του ΕΕΣ έχει αναγνωριστεί τόσο από την ελληνική Πολιτεία όσο και από τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τον στηρίζει υλικά και οικονομικά. «Πρόσφατα υπογράψαμε σύμβαση για τη χρηματοδότησή μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό με το ποσό των 3.500.000 ευρώ. Ενα μεγάλο μέρος της βοήθειας αυτής έχει ήδη εκταμιευθεί και αναμένεται να καλύψει συνολικά 60.000 πρόσφυγες» κατέληξε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα