Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ… «ΠΑΡΤΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας ότι σύμπασα η αντιπολίτευση είναι απαξιωμένη στην κοινωνία, ετοιμάζεται να στήσει…πάρτι με απανωτά σοκ. Αυτό φάνηκε και χθες στη Βουλή αλλά και με όσα εξελίσσονται από την επομένη των εκλογών. Εδώ θα έχουμε το πολιτικό παράδοξο ο Τσίπρας να είναι ταυτόχρονα και συμπολίτευση και αντιπολίτευση, μια και η δεύτερη ανακυκλώνει τη μιζέρια της.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, νιώθοντας κυρίαρχος, δίνει και για δόλωμα το πάγωμα-ξεπάγωμα (επιλεκτικά) του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ένα μέτρο για το οποίο ξεσηκώθηκε όλη η Κεντροδεξιά, επιβεβαιώνοντας την ιδεολογική ένδειά της, για να υπερασπιστεί τους έχοντες και κατέχοντες.

Διότι, εάν η Ν.Δ. ήταν πράγματι φιλελεύθερη, δεν θα έπρεπε να αγωνίζεται για την προάσπιση, εκτός των άλλων, της παραπαιδείας (τα φροντιστήρια, όπως τα λέμε, αυτή την παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία), αλλά της πραγματικής δημόσιας και ιδιωτικής παιδείας. Αντί να την ενοχλεί ο ΦΠΑ στα φροντιστήρια γιατί, λέει, εκεί πάνε τα παιδιά της μεσαίας τάξης και της μεσαίας οικογένειας, έπρεπε να αγωνίζεται για να καταργηθεί η παραπαιδεία, που έκανε τους καθηγητές (όχι όλους, για να είμαστε δίκαιοι) να μην κάνουν μάθημα και τους μαθητές να μην ακούν το μάθημα και να επιλέγουν τα φροντιστήρια για να μπουν στα ΑΕΙ.

Θα έπρεπε η Κεντροδεξιά να ζητά ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια και αξιολόγηση μέσα σε αυτά, για να σπάσει ο φαύλος κύκλος με τη βαθμοθηρία που ανατροφοδοτεί την παραπαιδεία και απαξιώνει την πραγματική παιδεία. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους γιαλαντζί φιλελεύθερους, που λησμονούν ότι στη μητρόπολη του καπιταλισμού η ιδιωτική εκπαίδευση είναι από ακριβή έως πανάκριβη αλλά και δίκαιη για όσους λαμβάνουν μόρια από μια σειρά πεδία – και όχι μόνο γνωστικά.
Η Ν.Δ. επιλέγει να δίνει μάχες χωρίς ιδεολογικό πρόσημο και χωρίς κοινωνικό αντίκρισμα. Αλλά ένα κόμμα που αποφάσισε και επέβαλε το χαράτσι στην ιδιοκτησία, τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, τα λόγια είναι περιττά για το αν είναι πράγματι φιλελεύθερο.

Αποτέλεσμα, να έρχεται να τους κάνει και… πλάκα ο Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι παγώνει επιλεκτικά τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, την ώρα μάλιστα που θα εφαρμόζει άγρια μέτρα, τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα. Τόσο απλά θα τους δίνει το τυράκι κι εκείνος ανενόχλητος θα συνεχίζει το πάρτι. Αλλά για αυτά δεν μιλά κανείς, μια και η αγωνία των περισσοτέρων είναι η διατήρηση βαρονέτων και μικροφέουδων. Οσο για τον πρωθυπουργό, θα συνεχίζει να παίζει μόνος του, μια φορά ως κεντροαριστερός και μια ως κεντροδεξιός. Αλλά μην ξεχνά ότι όποιος πατά σε δύο βάρκες προσωρινά δεν πέφτει στη θάλασσα. Σε βάθος χρόνου δεν μπορεί να αποφύγει τη βουτιά…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα