ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η «ΑΛΕΠΟΥ» ΣΤΟ (ΤΟΥΡΚΙΚΟ) ΠΑΖΑΡΙ;

Μπορεί στη σκηνή του ελληνικού δράματος να φαίνεται ότι αυτόν τον καιρό ανεβαίνει και παίζεται το «Επώδυνα προαπαιτούμενα και η ψήφισή τους», αλλά στην κουίντα (πλάγιο παραπέτασμα στη σκηνή του θεάτρου, που κρύβει τη θέα προς τα παρασκήνια και από το οποίο εξυπηρετείται η είσοδος προς τη σκηνή) παίζεται ένα ακόμη μεγαλύτερο δράμα, που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα εθνική τραγωδία.

Η… αλεπού Μέρκελ τον τελευταίο καιρό αρχίζει και πάλι να ασχολείται με το ανατολίτικο παζάρι. Και κάθε φορά που η Γερμανία πάει στο… παζάρι κάτι κακό μάς ξημερώνει. Η αλήθεια είναι ότι το καμπανάκι έχει χτυπήσει, αλλά εμείς κάνουμε πως ούτε βλέπουμε ούτε ακούμε. Το χειρότερο είναι δε ότι περιμένουμε πάλι τους… βαρβάρους για να μας δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Και για να γίνω πιο σαφής. Η γεμάτη εμμονές κατά της χώρας μας καγκελάριος, αφού καθυπέταξε στο μνημονιακό άρμα της και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζεται να χτυπήσει την οικονομικά αδύναμη Ελλάδα στο υπογάστριό της, που δεν είναι άλλο από τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα το Αιγαίο.

Το Βερολίνο αργά και σταθερά ετοιμάζει και προετοιμάζει το σχέδιο να πατήσουν πόδι στα γαλανά νερά του οι Τούρκοι. Η αφορμή που βρήκε είναι το προσφυγικό και τα κύματα των απελπισμένων αυτών ανθρώπων που κατά χιλιάδες εισρέουν στη χώρα μας, αφού η Αγκυρα μεθοδικά και πανέξυπνα τους στέλνει στη χώρα μας, από τη μία θησαυρίζοντας από το τεράστιο κύκλωμα δουλεμπορίας και από την άλλη κερδίζοντας σημαντικά πολιτικά οφέλη, καθώς κάνει άλλη μία φορά το θύμα. Παλιά τους τέχνη κόσκινο, θα λέγαμε.

Οι εταίροι μας και ιδιαίτερα οι Γερμανοί, αντί να υποχρεώσουν τους Τούρκους να κάνουν στο έδαφός τους τους ελέγχους των προσφύγων, θέλουν να τους κάνουν συνεταίρους μας στα δικά μας εδάφη. Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά ξεχνούν να πουν έστω και μια κουβέντα για το πώς μια χώρα του ΝΑΤΟ κατέχει με εισβολή τη μισή Κύπρο. Ξεσηκώνονται και απειλούν για τις ρωσικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Τουρκίας (είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού), αλλά δεν αντιδρούν όταν τα γεράκια της Αγκυρας παραβιάζουν προκλητικά καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τέτοια υποκρισία από τους φίλους και εταίρους, τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ε.Ε. Γι’ αυτό λέμε και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τα… ψώνια της Ανγκελα Μέρκελ στο (τουρκικό) παζάρι την Κυριακή, φωνάζοντας: Κάτω τα χέρια από το Αιγαίο…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα