ΤτΕ: Επιβεβαιώνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!

Τον κίνδυνο να βγουν χιλιάδες ακίνητα στο σφυρί επιβεβαιώνει ουσιαστικά η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε ενημερωτικό σημείωμά της αναφέρει ότι ο χαρακτηρισμός ενός δανειολήπτη ως «μη συνεργάσιμου» μπορεί να έχει συνέπεια τον πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας, σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για τα «κόκκινα» δάνεια, όπως αυτός τροποποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας προειδοποιητική επιστολή στις περιπτώσεις δανειοληπτών, εφόσον ο αποχαρακτηρισμός αυτών ως συνεργάσιμων μπορεί να έχει συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοικίας τους με νομικές διαδικασίες που προτίθεται να κινήσει το πιστωτικό ίδρυμα» αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η ειδοποίηση

Επισημαίνει πως προηγείται η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση προς τους δανειολήπτες, η οποία μπορεί να αποσταλεί έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015, για τις περιπτώσεις δανείων που συμπληρώνουν (οποτεδήποτε έως την 15η Δεκεμβρίου 2015) καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερολογιακών ημερών. Η εν λόγω ειδοποίηση παρέχει στον δανειολήπτη προθεσμία 15 εργάσιμων ημερών να ενταχθεί στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επίλυσης καθυστερήσεων.

Η ΤτΕ διευκρινίζει ότι με την τροποποίηση του κώδικα δεν μεταβάλλονται οι διαδικασίες του, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση η προθεσμία των 30 ημερών δεν συνεπάγεται την επίσπευση των αναγκαστικών μέτρων, καθώς, ούτως ή άλλως, το χρονικό διάστημα που θα απαιτείται για την ολοκλήρωση όλων των σταδίων του κώδικα είναι περίπου εννέα μήνες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα