Οι σημαίες των προγόνων μας

«Πατήρ πάντων πόλεμος» είπε ο Ηράκλειτος, ξεσκεπάζοντας την αλήθεια από τα πέπλα του μυστηρίου και εκθέτοντάς την ολόγυμνη στα μάτια των ανθρώπων. Ολα είναι πόλεμος και για όλα πολεμάει ο άνθρωπος. Για το ζην και το ευ ζην. Για την αγάπη και τη δικαιοσύνη. Για τη θρησκεία και την οικογένεια. Για την πατρίδα και τον λαό. Ολα είναι επιχειρήσεις πολεμικές – με πυρά ή άνευ. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες.

Ετσι και η προκοπή των εθνών είναι ένας αδιάκοπος πόλεμος. Οι νίκες είναι το απόσταγμα του ιδρώτα, του αίματος και της φαιάς ουσίας που χάρισαν οι προηγούμενες γενεές στις επόμενες. Η σύγχρονη κοινωνία κάθεται πάνω στις δάφνες των προηγουμένων και αποστολή της είναι να εισφέρει κι αυτή τον αγώνα της για κάτι καλύτερο, ηθικότερο, αρτιότερο.

Η ανακάλυψη
του ασύλητου τάφου πολεμιστή στην Πύλο, που χρονολογείται περί το 1500 π.Χ., προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η διεθνής κοινότητα ασχολείται με τα σημαντικά, όχι με τα πολυδιαφημισμένα «τίποτα» που προβάλλει το εγχώριο σύστημα αναπαραγωγής της παρακμής.

Η αρχαία και η προϊστορική Ελλάδα έχουν προσφέρει, προσφέρουν και θα προσφέρουν στους σύγχρονους Ελληνες πολλά περισσότερα απ’ όσα μπορούν να φανταστούν όσοι δεν νιώθουν αγάπη για την πλούσια κληρονομιά μας.

Οι ιστορικές
παρακαταθήκες μας είναι τόσο «βαριές», ώστε ορισμένοι ανελλήνιστοι ανευθυνοϋπεύθυνοι δεν μπορούν να τις σηκώσουν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τις θέσουν στο περιθώριο του συλλογικού βίου, να τις αποσιωπήσουν, να τις απαξιώσουν στις συνειδήσεις των πολιτών.

Ταυτίζουν με τον σωβινισμό και τον ρατσισμό την επιδίωξη των πολιτών να μάθουν, να σχετιστούν με την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο. Προσβάλλουν την ιστορική μνήμη, μιλούν για «συνωστισμούς», παίρνουν το μέρος των εχθρών της πατρίδας.

Η μόνη σώφρων στάση απέναντι στους προαναφερθέντες είναι η περιφρόνηση και η επανασύνδεση με όσα μας δυναμώνουν και δίνουν νόημα στον βίο μας. Η Ελλάδα περιμένει να την ανακαλύψουμε!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα