Οικογενειακά επιδόματα στις 5 Νοεμβρίου!

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουν οι 645.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για να λάβουν τη γ’ δόση, ενώ αύριο 30 Οκτωβρίου θα καταβληθεί η δ’ δόση της επιδότησης σίτισης. Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα, πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Η συνολική δαπάνη της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223.000.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις.

Aρα υπάρχει ένα πλήθος περίπου 410.000 δικαιούχων που δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ. Ομως το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί δεκαπενθήμερη καθυστέρηση.

Αναφορικά με την επιδότηση σίτισης που χορηγείται κάθε μήνα μέσω της κάρτας αλληλεγγύης, η καθυστέρηση είναι της τάξης της μιας εβδομάδας. Το συγκεκριμένο βοήθημα αφορά 145.357 δικαιούχους (16.300.000 ευρώ) που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λαμβάνουν κάθε μήνα επιδότηση 70-220 ευρώ, η οποία προκύπτει από το ετήσιο εισόδημά τους, ώστε να καταφέρουν να καλύψουν βασικές ανάγκες σε είδη διατροφής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα