Στις καλένδες η κλήση του Ι. Στουρνάρα στη Βουλή

Πριν από λίγους μήνες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε μετατρέψει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε οιονεί εξεταστική για την υπόθεση της Siemens. Πλέον, η νέα σύνθεσή της ουσιαστικά αποφάσισε να αφήσει πίσω της οποιαδήποτε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, ενώ και η κλήση για κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα (που υπέγραψε τον σχετικό εξωδικαστικό συμβιβασμό) παραπέμπεται στις καλένδες.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η ανακούφιση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος έκανε και... χιούμορ για το θέμα. «Αν κληθεί ο Στουρνάρας, να φωνάξετε και την κυρία Κωνσταντοπούλου, αλλιώς δεν θα έχει νόημα η έλευσή του» είπε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης έσπευσε να προλάβει οποιαδήποτε παρερμηνεία! «Δεν πρέπει να κάνουμε την επιτροπή μας οιονεί εξεταστική - να αφήσουμε τις υποθέσεις στη Δικαιοσύνη κι όπου μπορεί η επιτροπή μας να παρέμβει» σημείωσε, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη διαφωνούν. Η Παναγιώτα Δριτσέλη αρκέστηκε να τονίσει ότι σε έναν με δύο μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

Τη διαφορά, πάντως, έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Αϊβατίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Σαφώς και πρέπει ο Στουρνάρας να προσέλθει στην επιτροπή» και υπερασπίστηκε την ανάγκη ανάσυρσης και των άλλων «σκανδάλων»!

Αλ. Διαμάντης


Ετικέτες: