Ραδιενεργό τσιρότο κατά καρκίνου

Συρρίκνωση των όγκων στο δέρμα και με τροποποίηση του ιού του έρπητα

Διπλό χτύπημα στον καρκίνο του δέρματος φιλοδοξούν να καταφέρουν οι επιστήμονες με την ανακάλυψη ραδιενεργού τσιρότου αλλά και την τροποποίηση του ιού του έρπητα, έτσι ώστε να εξολοθρεύει τα καρκινικά κύτταρα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του βόρειου Τέξας σχεδίασαν έναν ραδιοθεραπευτικό επίδεσμο για τις περιπτώσεις εκείνες που το χειρουργείο είτε είναι μερικώς επιτυχές είτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαρχής. Ο επίδεσμος έχει ενσωματωμένα ραδιενεργά νανομόρια, τα οποία καταφέρνουν να χορηγήσουν στο σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα επίπεδα ραδιενέργειας αντίστοιχα με αυτά της συμβατικής ακτινοβολίας

Οι ερευνητές δοκίμασαν τους επιδέσμους σε πειραματόζωα που έπασχαν από ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους του δέρματος, και διαπίστωσαν εξαφάνιση των όγκων σε τρεις από τις 10 περιπτώσεις σε διάστημα 15 ημερών, καθώς επίσης και σημαντική συρρίκνωση των όγκων στις υπόλοιπες επτά. Αν και υποστηρίζουν ότι απαιτούνται μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες για την επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς τους, ευελπιστούν ότι θα οδηγηθούν σύντομα στη θεραπεία του συγκεκριμένου καρκινικού τύπου.

Την ίδια στιγμή ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση γενετικά τροποποιημένου ιού του έρπητα για την αντιμετώπιση του μελανώματος σε προχωρημένο στάδιο. Ο λόγος για το σκεύασμα Imlygic της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Amgen για την αντιμετώπιση του μελανώματος. Πρόκειται για το πρώτο φάρμακο που χρησιμοποιεί τον ιό του έρπητα για να διεισδύσει και να συρρικνώσει θανατηφόρους καρκινικούς όγκους που δεν μπορούν να αφαιρεθούν χειρουργικά. Το φάρμακο χορηγείται ενέσιμα στον καρκινικό ιστό, όπου χρησιμοποιεί τον έρπητα ως δούρειο ίππο για να διεισδύσει στα καρκινικά κύτταρα.

Οπως εξήγησαν οι αρμόδιες Αρχές, το φάρμακο δεν έχει την ικανότητα να παρατείνει τη ζωή των ασθενών, παρά μόνο να συρρικνώνει τους όγκους τους και δεν είναι αποτελεσματικό στις περιπτώσεις στις οποίες το μελάνωμα έχει κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο, στους πνεύμονες ή σε άλλα εσωτερικά όργανα. Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται για τουλάχιστον έξι μήνες ή μέχρις ότου εξαλειφθούν οι όγκοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα