Λάβρος ο Ανθιμος για τους πλειστηριασμούς

«ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ότι το ελληνικό κράτος, που είναι τόσο ευαίσθητο στους μετανάστες, θα αφήσει να καταστραφούν οικογένειες Ελλήνων, επειδή χρωστούν ένα ποσό για σπίτι που πήραν κάποτε με δάνειο».

Με τις φράσεις αυτές σχολίασε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος το φλέγον θέμα των «κόκκινων δανείων» και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Τόνισε δε ότι «το κράτος έχει τις δυνατότητες και καταστάσεις που θα δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα μπορούν να διορθωθούν σταδιακά». Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοια νομοθετήματα είναι απάνθρωπα και δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον ελληνικό λαό, που δυσκολεύεται για το φαγητό και τη θέρμανσή του. «Να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά με σεβασμό στον ελληνικό λαό» ανέφερε σχετικά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ανθιμος επανήλθε και στο θέμα του φράχτη στον Εβρο. «Υπηρέτησα 30 χρόνια στον Εβρο. Πρέπει να σας πω με την ψυχή μου: Κάτω τα χέρια από τον φράχτη!» σημείωσε χαρακτηρίζοντας «έγκλημα κατά της Ελλάδας, των Ελλήνων και των χριστιανών» την όποια απόπειρα να ανοίξει ο φράχτης στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα