Υπερψηφίστηκαν (με 153 «ναι») τα προαπαιτούμενα

«Οχι» των ΑΝ.ΕΛ. στο άρθρο για το… Μέγαρο! Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Λεβέντης

Μετά την μπίρα, το Μέγαρο Μουσικής (άρθρο 53) δίχασε τη συγκυβέρνηση! Ωστόσο ήρθε η Νέα Δημοκρατία (πλην της Σοφίας Βούλτεψη) μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων για να δώσει το πράσινο φως στη συνέχεια της λειτουργίας του, παρά τα τεράστια χρέη.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταψήφισαν το εν λόγω άρθρο (μαζί με την Αννα Βαγενά από τον ΣΥΡΙΖΑ), όχι όμως και το υπόλοιπο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο υπερψηφίστηκε επί της αρχής, καθώς σε σύνολο 280 παρόντων έλαβε 153 υπέρ, 118 κατά, ενώ εννέα βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Την ίδια ώρα νομοτεχνικές βελτιώσεις στο παρά ένα, βροχή (εκπρόθεσμων) τροπολογιών αλλά και αψιμαχίες ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνέθεσαν το (απογοητευτικό) σκηνικό της χθεσινής συνεδρίασης της Βουλής.

Ακόμα και ο (συνήθως ήρεμος) Σταύρος Θεοδωράκης άρχιζε να φωνάζει από τα έδρανα, μετά την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη, ο οποίος με ειρωνικό ύφος σημείωσε «ευτυχώς που έρχεται και ο κ. Θεοδωράκης και μιλάει αυτός και οι φίλοι του λαού». Κόντρα ξέσπασε και ανάμεσα στην κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη και τον Γιάννη Βρούτση.

«Είσαι πολύ μικρή για να κάνεις δηλώσεις για τη Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο «γαλάζιος» βουλευτής, με την κυρία Γεροβασίλη να απαντά έντονα. Να σημειωθεί ότι δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η ψηφοφορία ο Τρύφων Αλεξιάδης αιφνιδίασε τους πάντες, όταν κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση, η οποία -σύμφωνα με τον Χ. Θεοχάρη και τον Γ. Μανιάτη- «παρέχει αστική και ποινική ασυλία στις φορολογικές Αρχές και στον ΓΓΔΕ, για μη διεκπεραίωση ερευνών»!

Αλ. Διαμάντης


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα