Πανούσης και Ρουμπάτης στη Βουλή για κατάθεση!

Ο πρ. υπουργός και ο επικεφαλής της ΕΥΠ θα κληθούν για εξηγήσεις για «τη σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-τρομοκρατών»

Αν και κανείς εκ των δυο δεν είναι βουλευτής, αναμένεται να κληθούν από την αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσουν. Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ι. Πανούση και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, σχετικά με τις καταγγελίες του πρώτου για διασύνδεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία και για απειλές κατά της ζωής του.

Τόσο ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην επιτροπή Ι. Τραγάκης όσο και του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος ζήτησαν να κληθούν άμεσα οι κ. Πανούσης και Ρουμπάτης προκειμένου να ενημερώσουν θεσμικά τη Βουλή για τα καταγγελλόμενα.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αποδέχθηκε το αίτημα, αν και, όπως σχολίασε, «εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη όλη η έρευνα». Ωστόσο, επισήμανε ότι «σίγουρα όμως άπτεται και των δικών μας αρμοδιοτήτων». Ζήτησε, πάντως, να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση, σημειώνοντας ότι «η επιτροπή δεν είναι το Κοινοβούλιο που παρεμβαίνει και στην επικαιρότητα».

Αμεσα

Τα κόμματα, πάντως, επέμειναν ότι η κλήση τους πρέπει να γίνει άμεσα, ακόμα και σήμερα, καθώς είναι πολύ σημαντικές οι καταγγελίες που έγιναν. Πάντως για την ώρα εκκρεμεί η συνεννόηση μεταξύ των μελών του προεδρείου της επιτροπής για το πότε θα κληθούν οι κ. Πανούσης και Ρουμπάτης.

Ερωτήσεις Αδωνι, Θεοδωράκη

Με επίκαιρες ερωτήσεις τους ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Σταύρος Θεοδωράκης καλούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή για τις καταγγελίες που έχει κάνει ο Γιάννης Πανούσης για επαφές και επικοινωνίες πολιτικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ με έγκλειστους τρομοκράτες.

«Αν ο πυρήνας στον οποίο αντικατοπτρίζονται η γονιμοποίηση και η περίθαλψη εγκληματιών που σχετίζονται με την τρομοκρατία πηγάζει από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, τότε αναδεικνύεται ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, αλλά και της δημοκρατίας εν γένει» τονίζει ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα