Τους πήραν ακόμα και τα φωτοτυπικά

Κατάντια στη ΝΔ! Εταιρία «εισέβαλε» στα γραφεία της Συγγρού και σήκωσε τα μηχανήματα που δεν πληρώθηκαν

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Δεν έχουν χρήματα ούτε για τα… φωτοτυπικά στη Συγγρού, όπου η κατάσταση των οικονομικών του κόμματος είναι κυριολεκτικά τραγική.

Χαρακτηριστικό είναι το χθεσινό περιστατικό, με εταιρία φωτοτυπικών μηχανημάτων να «εισβάλλει» στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. και να παίρνει πίσω τα τέσσερα από τα επτά μηχανήματα που είχε προμηθεύσει στο κόμμα, επειδή δεν είχε πληρωθεί! Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στο κόμμα λάμβαναν ως έναντι το ποσό των 500 ευρώ, ενώ τα οφειλόμενα προς αυτούς έχουν φτάσει τους έξι μισθούς.

Τα «γαλάζια» χρέη θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα βρει μπροστά του, με το «καλημέρα», ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, την ώρα που ακόμα αναζητείται για την άλλη εβδομάδα η ημερομηνία διεξαγωγής της εθνικής συνδιάσκεψης.

Χθες, συνεδρίασε εκ νέου η κεντρική εφορευτική επιτροπή του κόμματος για διαδικαστικά ζητήματα των εκλογών και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων συζήτησαν επί της πρότασης Τζιτζικώστα για πραγματοποίηση της συνδιάσκεψης στις 18 Νοεμβρίου.

Κώλυμα

Για την ημερομηνία αυτήν δήλωσαν κώλυμα τα στρατόπεδα του Κυριάκου Μητσοτάκη (κάνει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη) και του Αδωνι Γεωργιάδη (θα μιλήσει στο κλειστό του Σπόρτιγκ, στα Πατήσια). Επί τάπητος τέθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η προηγούμενη μέρα όμως δεν μπορούσε ο κ. Τζιτζικώστας και στη συνέχεια προτάθηκε η 19η Νοεμβρίου από τους Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη. Αναμένεται η απάντηση Μεϊμαράκη, ο οποίος βρισκόταν στη Χίο, αλλά μάλλον δεν δείχνει να συμφωνεί.

«Εμφύλιος»

Μάλιστα, η παρουσία του προσωρινού προέδρου της Ν.Δ. στο ακριτικό νησί οδήγησε σε έναν μίνι «γαλάζιο εμφύλιο». Συγκεκριμένα, κομματικά στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητά του διοργάνωσαν προς τιμήν του δείπνο, από το οποίο αποκλείστηκε ο βουλευτής του νησιού Νότης Μηταράκης (στηρίζει τον Απόστολο Τζιτζικώστα), ενώ δεν παρέστη και ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Πρόδρομος Μανωλάκης, εκφράζοντας τη δυσφορία του.

Επεισοδιακή ήταν και η παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη στον Βόλο, καθώς περίπου 100 αντιεξουσιαστές απέκλεισαν τον κινηματογράφο «Αχίλλειον», όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία, και η Αστυνομία τον προέτρεψε να μη μεταβεί στον χώρο, όπως και έγινε. Τελικά, μίλησε σε ξενοδοχείο της πόλης.

«Το δίλημμα για τη Νέα Δημοκρατία είναι “στασιμότητα ή δημιουργική ανανέωση”» τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφησε αιχμές για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ διαφορετική ήταν η θέση του για τον Αδωνη Γεωργιάδη. «Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν» σημείωσε.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα