ΝΕΑ ΜΟΣΤΡΑ

Γιατί η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να κουκουλώσει την ιστορία Πανούση

Διάβασα με προσοχή όλα τα σενάρια για το τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από τις καταγγελίες Πανούση για τη σχέση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία: από εκτροπή για να πέσει η κυβέρνηση έως μάχες αξιωματικών εν όψει των προσεχών κρίσεων. Από παρασκηνιακός πόλεμος για την κατάληψη κρίσιμων θέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας έως ύπουλη προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Αριστεράς. Παρατήρησα επίσης και τη μετριοπαθή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλες εποχές θα είχε ανεβεί στα κάγκελα προκειμένου να πανηγυρίσει την επιβεβαίωση της θεωρίας των δύο άκρων.

Τι μου κάνει τεράστια εντύπωση σε όλο αυτό; Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ακούσει καν τι λέει ο πρώην υπουργός του. Ξέρω τον Γιάννη Πανούση τριάντα χρόνια, ήταν καθηγητής μου στη Νομική Σχολή Θράκης, με βάζει σε περιέργεια η καθυστέρηση να καταγγείλει παράνομες πράξεις τέτοιας βαρύτητας, ωστόσο για μένα το μείζον είναι αυτό: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον το θέμα-εφιάλτη. Είναι ποτέ δυνατόν να καταγγέλλεται ότι επί αριστερής κυβέρνησης αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. πρωταγωνίστησε σε δίκτυο παράνομης διακίνησης μεταναστών με τη σύμπραξη κομματικών στελεχών και να μη συγκινείται κανείς να ρωτήσει «τι συμβαίνει εδώ;». Είτε αυτός ο άνθρωπος προαλείφεται για αρχηγός της Αστυνομίας είτε όχι, δεν υπάρχουν απορίες στην κυβέρνηση; Τα αποδίδει όλα στη φαντασία και στην όντως καθυστερημένη καταγγελία Πανούση;

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας επίσης: Να είχε κάνει κάτι ανάλογο πρώην υπουργός της ΝΔ. Να είχε καταγγείλει δηλαδή ότι βουλευτές της συντηρητικής παράταξης και σύμβουλοι υπουργών επισκέπτονταν βουλευτές της Ακροδεξιάς στη φυλακή και τους υπόσχονταν, αν όχι αποφυλάκιση, καλύτερη ποινική μεταχείριση.

Θέλετε μήπως να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε σήμερα; Τι κουρνιαχτός θα σηκωνόταν για τις σχέσεις της δεξιάς παράταξης με το… αβγό του φιδιού; Τι αιτήματα για εξεταστικές επιτροπές, προανακριτικές επιτροπές και άλλα τινά θα διατυπώνονταν από αγανακτισμένους βουλευτές της Αριστεράς που μετά βεβαιότητας θα μιλούσαν για εκτροπή του πολιτεύματος; Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβολίες δεν έχω: Η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να κουκουλώσει αυτή την ιστορία.

Οχι μόνο γιατί της χαλούν τη νέα μόστρα παλιές αμαρτίες, αλλά γιατί θέλει πάση θυσία να ελέγξει τις θέσεις του αρχηγού της Αστυνομίας, του επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και του Οικονομικού Εγκλήματος. Μαζί με αντίστοιχες θέσεις στη Δικαιοσύνη είναι κρίσιμο να τις ελέγχει για να εφαρμόσει το μοντέλο διακυβέρνησης που έχει στο μυαλό της για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Αλλά αυτή η ιστορία προστίθεται στο παλμαρέ των πρώτων 11 μήνων, αθροίζεται και σε κάποια στροφή θα παράξει αρνητικό πολιτικό αποτέλεσμα σωρευτικά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα