Στο TAXISnet τα (νέα) τέλη κυκλοφορίας

Εως τις 31 Δεκεμβρίου η καταβολή, πώς μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο όσοι δεν θυμούνται τους κωδικούς τους!

Ρεπορτάζ
Στέλιος Κράλογλου

Αναρτήθηκαν χθες στους λογαριασμούς 5.000.000 φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑΧΙSnet τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2016.

Τα τέλη, τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 4,55% έως 9,41% για ορισμένες κατηγορίες Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2006 έως και το 2015, και έχουν μειωθεί για κάποιες άλλες κατηγορίες Ι.Χ. και δικύκλων, παλαιότητας άνω των 10 ετών.

Για να μπορέσει κάθε ιδιοκτήτης να δει τα ποσά που οφείλει και να εκτυπώσει το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει:

  • να μεταβεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr,
  • να εισέλθει στον λογαριασμό του στο σύστημα ΤΑΧΙSnet, πληκτρολογώντας τους κωδικούς πρόσβασής του
  • να μεταβεί στην σελίδα «Ειδοποιήσεις Πληρωμής», που θα του εμφανίσει την Κατάσταση Οχημάτων και τα νέα τέλη.

Εναλλακτικά, αν δεν έχει πρόχειρους τους κωδικούς του, μπορεί να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  1.  Στην Υπηρεσία προς του Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Εντυπο Τ.Κ. 2016».
  2.  Στη συνέχεια, στην ειδική φόρμα που εμφανίζεται, συμπληρώστε τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  3.  Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει να δώσετε την εντολή «εκτύπωση» για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.
Με το ειδοποιητήριο αυτό μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη που αναλογούν στο όχημά τους σε οποιαδήποτε τράπεζα, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛ.ΤΑ., καθώς και μέσω ιντερνετικής τραπεζικής, με τη χρήση της σχετικής ταυτότητας οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Διαβάστε παρακάτω τα νέα τέλη κυκλοφορίας:

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα