Ο Τσίπρας φόρεσε κιπά στο Ισραήλ

Το θέμα της ενέργειας και η μεταφορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα, κύριο «πιάτο» στο τραπέζι με τον Νετανιάχου

Φορώντας το παραδοσιακό καπελάκι κιπά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε χθες την επίσκεψή του στο Ισραήλ από το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Εκεί, αφού τίμησε τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, τόνισε: «Καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, τη μαύρη κηλίδα της Ιστορίας να μην την ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας -που οφείλει, βεβαίως, να κάνει το ίδιο και για τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας- έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα εκατομμυρίων ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών, που δολοφονήθηκαν με βαρβαρότητα, γιατί, όταν οι άνθρωποι υποφέρουν οπουδήποτε, μας αφορά όλους, παντού. Καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει να επαναλάβει αυτή τη βαρβαρότητα».

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, αφού τόνισαν τις βαθιές ρίζες φιλίας των δύο λαών, ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενέργειας και αναφέρθηκε στη μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα για το ενεργειακό, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεχιστούν οι διμερείς επαφές Ελλήνων και Ισραηλινών ειδικών, ενώ θα προγραμματιστεί και νέα τριμερής με τη συμμετοχή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Για το παλαιστινιακό ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ως χώρα εταίρος του Ισραήλ, αλλά και παραδοσιακά φίλη του παλαιστινιακού λαού, θέλουμε να παίξουμε εποικοδομητικό ρόλο, ώστε να ανοίξουν παράθυρα διαλόγου».
Από τη μεριά του, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν θα αναχωρήσει για την Παλαιστίνη.
Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ενώ μετέπειτα θα μεταβεί στον Ι.Ν. της Αναστάσεως. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα