ΕΤΟΣ 1936

Η Πορτοκαλί Επανάσταση και οι κινήσεις του Βλ. Πούτιν

Να κλείσει τον Πούτιν στη μικρή του περιοχή επιχειρεί από το 2004 η Δύση με την Πορτοκαλί Επανάσταση. Να τον κλείσει, να τον καθυστερήσει, να μην επιτρέψει την επέκταση της γεωπολιτικής επιρροής του. Γι’ αυτό άνοιξε ζήτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: Για να τον απειλήσει ότι τα κανόνια της Συμμαχίας είναι στην αυλή του και σημαδεύουν τη Μόσχα. Γι’ αυτό ανέτρεψε τον Κώστα Καραμανλή. Για να υπονομεύσει την επανεμφάνιση της κραταιάς δύναμης στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Γι’ αυτό μεθόδευσε τις κυρώσεις εναντίον του.

Ο Πούτιν δεν είναι, όμως, ο παίκτης που μπορεί να κλείσει κανείς στη μικρή περιοχή. Πρώτα έστειλε το μήνυμα ότι η περικύκλωση είναι αδύνατη. Με την εισβολή στη Γεωργία το έτος 2008 και με την απόσχιση της Κριμαίας το 2014. Επειτα εξεπέλυσε βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών με μαχητικά και πυραυλικά συστήματα. Οι επιθέσεις στη Γαλλία δικαίωσαν την τακτική του, αλλά έχουν παρενέργειες: την πτώση του επιβατικού αεροσκάφους στην έρημο του Σινά. Την κατάρριψη ενός άλλου στο Σουδάν. Τη δολοφονία του συνεργάτη του μιντιάρχη της Russia Today στη Νέα Υόρκη. Tην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τον Ερντογάν. Τι μας δείχνουν όλα αυτά;

Νούμερο ένα: Η προετοιμασία για έναν πλανητικό πόλεμο έχει αρχίσει από το 2004 με τη δυτική χρηματοδότηση της Πορτοκαλί Επανάστασης, αλλά και με την ένταξη των αντιρωσικών βαλτικών χωρών στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί διαλέγουν κάθε 50-60 χρόνια έναν αντίπαλο για να τον νικούν και να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία τους. Η Ευρασία είναι καλύτερο θέατρο πολέμου από τη Μέση Ανατολή.

Νούμερο δύο: Οι αψιμαχίες με τις πτώσεις αεροσκαφών συνιστούν προεόρτια σε δευτερεύοντα μέτωπα, το πρωτεύον είναι η μικρή περιοχή του Πούτιν. Πλην Μέσης Ανατολής, μην εκπλαγούμε αν ο Πούτιν αξιοποιήσει τα ασταθή Βαλκάνια ως αντιστάθμισμα της Ουκρανίας (leverage), προκειμένου να κερδίσει χρόνο προτού ο πόλεμος γενικευθεί στην αυλή του.

Νούμερο τρία: Ο πόλεμος κατά του Πούτιν γίνεται σήμερα μέσω αντιπροσώπων.

Νούμερα τέσσερα: Είναι η ενέργεια, ηλίθιε! Οι ΗΠΑ θέλουν την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης για πάρτη τους μετά την παραγωγή του σχιστολιθικού αερίου. Καθυστέρησαν τη ρωσική επέκταση ανατρέποντας κυβερνήσεις. Ζητούν τη μεταπώληση του κυπριακού αερίου στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Είναι σε απόσταση από τους Σαουδάραβες, που αξιοποιούν το έδαφος του χαλιφάτου ως διάδρομο για το δικό τους φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Νούμερο πέντε: Είμαστε στο 1936. Το 1940 απέχει μόλις τέσσερα χρόνια. Οπως τότε, έτσι και σήμερα θα επιχειρήσουμε να μείνουμε ουδέτεροι. Ξέρουμε καλά πλέον όμως τις συνέπειες της ουδετερότητας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα