ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτήν τη στιγμή είναι ακόμη μία θεατρική παράσταση από εκείνους που έχουν την ευθύνη να εφαρμόσουν όσα υποσχέθηκαν όχι στους δανειστές αλλά στους πολίτες που τους ψήφισαν.

Το να παριστάνουν λοιπόν τους ηθοποιούς όταν έρχεται η ώρα να λύσουν το μείζον διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι το Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό, δείχνει ανευθυνότητα και μη σοβαρότητα.

Από το πώς χειρίστηκε το θέμα της σύσκεψης αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας (με τηλεφώνημα από την Παλαιστίνη στη… Ρώμη, όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας) έως τις διαρροές που έγιναν και γίνονται και κοντεύουν να τρελάνουν όλους τους πολίτες, η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καταλάβει το πού βρίσκεται σήμερα ο τόπος και κυρίως οι συνταξιούχοι.

Το Ασφαλιστικό ήταν και είναι βόμβα. Μια βόμβα όμως που για να απενεργοποιηθεί, το πολιτικό σύστημα χρειάζεται πρώτα από όλα ειλικρίνεια και όχι εκβιασμούς και στη συνέχεια σκληρή προσπάθεια να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που θα συνεισφέρουν με τις καταβολές τους στα άδεια ταμεία.

Διότι, όσο και αν μειώσουν τις συντάξεις, εάν δεν πέσει νέο χρήμα στον κουμπαρά, το τέρας θα επιστρέψει σε λίγους μήνες.

Και τότε δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο να κόψει η κυβέρνηση, αλλά θα είναι έτοιμοι να… κόψουν τα χέρια τους όσοι την εμπιστεύτηκαν.

Γι’ αυτό λέμε καλό μεν το θέατρο, αλλά, αν δεν κόβει και εισιτήρια, αργά ή γρήγορα θα κατεβάσει ρολά. Και αυτό οφείλουν να το έχουν υπ’ όψιν τους όσοι πιστοί προσέλθουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Διότι παίξε παίξε με τα σπίρτα, η φωτιά δεν θα αργήσει να φουντώσει και αυτό αφορά και τα υπόλοιπα της σύσκεψης.

Οπως είναι το Προσφυγικό και τα… δωράκια που ετοιμάζουν οι εταίροι μας στην Αγκυρα, τα οποία θα πληρώσουν -ως συνήθως- οι Ελληνες και ο Ελληνισμός της Κύπρου…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα