Αγρια επεισόδια στην μεθοριακή γραμμή Ελλάδας- Σκοπίων

Μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικούς της ΠΓΔΜ

Νέος κύκλος βίας ξεκίνησε, την Πέμπτη, στη μεθοριακή γραμμή Ελλάδας – Σκοπίων, όπου τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες μετανάστες από χώρες που δεν δικαιολογούν την παροχή ασύλου. Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο και το Πακιστάν επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της γειτονικής χώρας με πέτρες και μπουκάλια, ενώ κατέστρεψαν και τον συρμάτινο φράχτη που χωρίζει τις δύο χώρες.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί των Σκοπίων «απάντησαν» χτυπώντας αδιακρίτως με γκλομπ, ωστόσο αρκετοί από τους μετανάστες κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισχωρήσουν στη χώρα.

Αλλοι συμπατριώτες τους πιάστηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού, που έχουν επίσης αναπτυχθεί στο σημείο, και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στην Ειδομένη. Σημειώνεται ότι, από τις αρχές της εβδομάδας, χιλιάδες αλλοδαποί, προερχόμενοι από χώρες εκτός της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν, έχουν εγκλωβιστεί στο ακριτικό χωριό του νομού Κιλκίς.

Αιτία, η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να μην επιτρέπει τη διέλευση σε όσους δεν δικαιούνται άσυλο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν την Πέμπτη μεταξύ Σκοπιανών αστυνομικών και μεταναστών είναι οι σφοδρότερες από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και πέρασαν τα σύνορα τα πρώτα κύματα προσφύγων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα