Επτά ώρες σε άλλον πλανήτη

Η σύσκεψη στο Προεδρικό διεύρυνε το χάσμα! Εκτεθειμένοι για το Ασφαλιστικό Τσίπρας και ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Ρεπορτάζ
Αλέξανδρος Διαμάντης

Επτά ώρες πήρε στους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν – κυρίως, στο φλέγον ζήτημα του Ασφαλιστικού! Η χωρίς νόημα -εν τέλει- σαββατιάτικη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αντί να δημιουργήσει συναίνεση, πέτυχε ακριβώς το αντίθετο: να διευρυνθεί το χάσμα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, καθώς η Ν.Δ. με την περίεργη στάση της επέμεινε να περάσει το… γινάτι του Αντώνη Σαμαρά. Ενώ έχει στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το Μνημόνιο 3 και έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ψηφίσει περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, όταν ήρθε η ώρα της υπογραφής -άρα και της σύγκλισης με την κυβέρνηση- επικράτησε το δόγμα του πρώην αρχηγού της, που ζει για να πάρει εκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ιστορία, άλλωστε, όλοι γνωρίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. (και Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) έχουν ήδη υπογράψει (από το καλοκαίρι) περικοπές της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016, ώστε να καταστεί βιώσιμο το Ασφαλιστικό. Συνεπώς, τα όσα συνέβησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες προχθές, πέραν από την επικοινωνιακή διαχείριση του κάθε κόμματος, δεν έκαναν κανέναν σοφότερο.

Επιτροπές

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε, έστω και στις… καθυστερήσεις, να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και την αντιπολίτευση, μολονότι θεωρητικά διαθέτει την πλειοψηφία για να περάσει οποιοδήποτε (;) νομοσχέδιο. Στην πρωτολογία του πρότεινε τη δημιουργία δύο διαφορετικών επιτροπών, για το Ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης έσπευσε κατηγορηματικά να πει «όχι», όπως και η Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, παραλίγο να τιναχτεί η σύσκεψη στο αέρα, όταν ο πρωθυπουργός αντεπιτέθηκε. «Εχετε το θράσος να λέτε εσείς ότι αυτό είναι το χειρότερο μνημόνιο, όταν επί των ημερών σας έγιναν αυτές οι μειώσεις στις συντάξεις; Να σου θυμίσω πόσες φορές υπογράψατε μείωση συντάξεων από το 2010 έως το 2012; Περίπου δέκα φορές», υπογράμμισε, με την κυρία Γεννηματά να απαντά: «Εγώ εκλέχτηκα ξανά βουλευτής τον Ιανουάριο του 2015, όμως δεν κρύφτηκα ποτέ όταν η παράταξή μου ψήφιζε τις περικοπές, την ώρα που η χώρα είχε ελλείμματα. Αντίθετα, εσύ έχεις την παγκόσμια πρωτοτυπία να πάρεις μια χώρα με πλεόνασμα και να τη φέρεις σε αυτό το τραγικό σημείο».

Με τα νεύρα όλων να είναι τεντωμένα και τα τσιγάρα να ανάβουν, ο πρωθυπουργός προχώρησε στο Plan B: Να εκδοθεί μια κοινή ανακοίνωση για το Ασφαλιστικό η οποία θα λέει «όχι» σε περικοπές. Ούτε πάλι υπήρξε συμφωνία, αφού τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αντιμετώπισαν την πρόταση με καχυποψία. «Σας προτείνω να βγάλουμε κοινή ανακοίνωση για να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Θα μας ενισχύσει διαπραγματευτικά» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, με τους τρεις αρχηγούς να αντιτείνουν: «Πρωθυπουργός είσαι, κυβέρνηση είστε, βρείτε τρόπο να μη μειωθούν οι συντάξεις».

Της διαπλοκής τα σενάρια για οικουμενική, λέει του Μαξίμου

Παρά την επιμονή του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με οικουμενική κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε χθες σε όλους τους τόνους ότι ουδεμία σκέψη υπάρχει περί αυτού και το σενάριο διοχετεύεται για δημόσια κατανάλωση από τη διαπλοκή, αφού ενισχύεται από «συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα».

Μετά τον τελευταίο θόρυβο από τις δηλώσεις Λεβέντη, ο οποίος πριν και μετά το συμβούλιο αρχηγών επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αποκαλύπτοντας μάλιστα «στενές επαφές» με τον πρωθυπουργό, το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε κάθε τέτοια προοπτική, σημειώνοντας μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει με 153 βουλευτές».

Η εμμονή του κ. Λεβέντη έγινε αντικείμενο πλάκας στο συμβούλιο: «Ετοιμάσου να κυβερνήσεις, Λεβέντη» είπε δυνατά ο επικεφαλής του Ποταμιού και ο πρωθυπουργός που άκουγε απάντησε γελώντας: «Γιατί όχι;».

Μέχρις εκεί, γιατί επί του παρόντος τουλάχιστον το Μαξίμου είναι αρνητικό σε οικουμενικές λύσεις. Ειδικότερα μετά τα «καρφιά» Λεβέντη, που είπε «ο Τσίπρας φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση από το Ασφαλιστικό» και ότι «έχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα 11 βαρίδια-βουλευτές που δεν στηρίζουν το Ασφαλιστικό», η αντίδραση ήταν κάθετη: «Η ιδέα της οικουμενικής καλλιεργείται σε εξωθεσμικούς κύκλους που βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία, εξαιτίας του ότι η Δικαιοσύνη αρχίζει να διερευνά σοβαρές οικονομικές υποθέσεις, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις!

Επιθυμούν αποσταθεροποίηση, καθώς αισθάνονται να απειλείται το σύστημα, που τα προηγούμενα χρόνια προωθούσε ανεμπόδιστα τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του» ανέφεραν πηγές στην Ηρώδου Αττικού.

Ν. Σταυρουλάκης

Σφοδρή αντιπαράθεση και μετά το «ναυάγιο» στο Προεδρικό!

Ρεπορτάζ
Ανδρέας Κούτρας

Το «ναυάγιο» στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αναμενόμενο εν πολλοίς προτού καν ξεκινήσει, επιβεβαίωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με δηλώσεις που έκαναν σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, αλλά και η σκληρή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Μετρημένος ήταν ωστόσο στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός για τα άλλα δύο κόμματα, το Ποτάμι και την Ενωση Κεντρώων, κάτι που ερμηνεύτηκε ως παράθυρο διαλόγου για συναίνεση μελλοντικά.

«Αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την εξόντωση του λαού τα τελευταία χρόνια δεν αντιμετωπίζουν με ευθύνη όσα εκτυλίσσονται» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατήγγειλε τη Ν.Δ. ότι «αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων» και στη συνέχεια έβαλε στο κάδρο και το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι τα δύο κόμματα κρατούν υπονομευτική στάση στη διαπραγματευτική θέση της χώρας, τη στιγμή που έχουν υπογράψει 11 μειώσεις συντάξεων και χρέωσαν με το καταστροφικό PSI τα Ταμεία.

«Τους ζήτησα να συνταχθούν σε κοινή γραμμή, χωρίς περαιτέρω μειώσεις, αλλά αρνήθηκαν, ίσως πιστεύοντας ότι μειώνουν τη θέση μας» κατέληξε ο πρωθυπουργός. Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο το γεγονός ότι στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε καμία αιχμή κατά του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων.

Λίγο πριν ωστόσο ιδιαίτερα επιθετικές ήταν οι δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. «Η Ν.Δ. είχε τη δυνατότητα να στηλιτεύσει τις θέσεις, τις απόψεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του και εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία εξέλιξης των συγκεκριμένων ζητημάτων» δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Ιωάννης Πλακιωτάκης και επισήμανε στη συνέχεια: «Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό είναι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Αδιέξοδα

Ακόμη πιο αιχμηρή ήταν η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, η οποία σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια». Η ίδια άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως προσέγγιση με την κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό λέγοντας ότι «έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και τις κόκκινες γραμμές». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό για «απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού».

«Ο δρόμος που τραβάει ο κ. Τσίπρας είναι λάθος. Τα αδιέξοδα στην κοινωνία μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. Και βέβαια οι συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών δεν λύνουν τα προβλήματα της κοινωνίας» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι ο Α. Τσίπρας επιχείρησε να πιέσει τους δανειστές για το Ασφαλιστικό μέσω του Προσφυγικού. «Να τους δώσει ό,τι θέλουν στο Προσφυγικό μήπως υπάρξει χαλάρωση στο Ασφαλιστικό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

Η μελαχρινή Ζωή έκλεψε τα φλας και τα βλέμματα

Η εντυπωσιακή μελαχρινή Ζωή Αποστολοπούλου από το Ποτάμι τράβηξε τα φλας των φωτογράφων και τα βλέμματα των παρευρισκομένων στο Προεδρικό Μέγαρο το Σάββατο και επισκίασε σε έναν βαθμό την παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η όμορφη, ψηλή και εντυπωσιακά ντυμένη Ζωή Αποστολοπούλου είναι μέλος του πολιτικού σχεδιασμού του Ποταμιού και υπεύθυνη του τομέα Μετανάστευσης του κόμματος. Με αυτήν την ιδιότητα συνόδευσε τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Προεδρικό Μέγαρο. Η παντρεμένη, μητέρα δύο γιων (οκτώ και 10 ετών) δικηγόρος βρέθηκε στις πρώτες θέσεις από πλευράς σταυρών προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές και, παρόλο που έλαβε την απόφαση να κατέβει υποψήφια την τελευταία στιγμή, ήρθε λίγο πίσω από τον ηθοποιό Νίκο Ορφανό.

Η Ζωή Αποστολοπούλου έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στη δικηγορία, καθώς είχε αρχίσει να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο του Πειραιά που αναλάμβανε σοβαρές εργατικές υποθέσεις, ενώ ειδικεύτηκε στο ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα τροχαία ατυχήματα.

Το τσιγάρο «τράκα» του Αλέξη και το… γκρέιπφρουτ

Τι σχέση έχουν το τσιγάρο και το… γκρέιπφρουτ; Θεωρητικά καμία, ωστόσο οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δοκίμασαν και τα δύο! Ο πρωθυπουργός (που είναι περιστασιακός καπνιστής) δεν άντεξε τα απανωτά «όχι» από την αντιπολίτευση και θέλησε να ανάψει ένα τσιγάρο. «Τράκα», μάλιστα, έκανε από τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, καθώς δεν είχε δικό του πακέτο. Την ευκαιρία άδραξαν και οι υπόλοιποι καπνιστές της αίθουσας, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να λαμβάνει μέτρα προστασίας. Οχι, δεν βγήκε από την αίθουσα, αλλά έσπευσε να ανοίξει το παράθυρο, προκειμένου να μπει καθαρός αέρας.

Και… χιούμορ

Η Προεδρία, αντιθέτως, είχε φροντίσει να τρατάρει τους αρχηγούς με χυμό γκρέιπφρουτ, προσφορά των κήπων του Προεδρικού Μεγάρου! «Ατύχημα» την ώρα της σύσκεψης δεν έλαβε χώρα, όμως με μπαταρισμένο πόδι εμφανίστηκε ο Τέρενς Κουίκ.

«Επιτέλους, κάποιος σε έδειρε;» του είπε, προσπαθώντας να… κάνει χιούμορ, ο Σταύρος Θεοδωράκης, με τον κ. Κουίκ να δίνει την εξήγηση: «Οχι, μου έπεσε το τάμπλετ στα δάχτυλα του ποδιού και με τσάκισε». «Τι iPad είχες; Σοβιετικό;» ήταν η αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού. Φυσικά, ο κ. Θεοδωράκης, ως λάτρης της τεχνολογίας, ασχολούνταν όλη την ώρα με το «έξυπνο» κινητό του, σε σημείο να προκαλέσει εντύπωση στους ομολόγους του.

Θερμό επεισόδιο για τις δηλώσεις της Γεροβασίλη

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο θυμόσοφος λαός, φράση η οποία επιβεβαιώθηκε και στην προχθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι καβγάδες ξεκίνησαν με το «καλημέρα», με πρωταγωνιστές την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, τον υπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο. Μόλις οι πόρτες του Προεδρικού έκλεισαν, η κυρία Γεροβασίλη έσπευσε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Κουμουτσάκο να θεωρεί κάτι τέτοιο unfair. «Η δημιουργία κλίματος είναι υπονομευτική. Πρέπει να σεβαστούμε την υπό εξέλιξη διαδικασία, ερχόμαστε για να ακούσουμε» είπε φανερά εκνευρισμένος, ενώ σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ λέγοντας: «Τι είναι αυτά που λέτε; Εμποδίζετε την ενημέρωση των δημοσιογράφων;». «Δεν εμποδίζω κανέναν. Πρόκειται για θεσμικό ατόπημα που υπονομεύει τη σύσκεψη των αρχηγών» επέμεινε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Εν τέλει και για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η κυρία Γεροβασίλη ουσιαστικά υποχώρησε, υπογραμμίζοντας: «Δεν έκανα προσπάθεια χαλιναγώγησης των δημοσιογράφων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου ούτε το επεδίωκα».

Ανακοίνωση και από την Προεδρία για τη… Βαβέλ!

«Αποφάσεις» στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών μπορεί να μην ελήφθησαν, όπως προϊδέασε παραμονή (Παρασκευή) της σύγκλησης του οργάνου η Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά μετά το πέρας της συνεδρίασης εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου καταγράφεται το χάσμα των αρχηγών ακόμα και στα «εύκολα» ζητήματα (εκλογικός νόμος). Μοναδικό σημείο συμφωνίας, η αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης!
Στη μακροσκελή ανακοίνωση της Προεδρίας τονίζεται ότι στο κρισιμότερο θέμα της ατζέντας, το Ασφαλιστικό, δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ διατυπώνονται αναλυτικά οι επιφυλάξεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Στο Προσφυγικό φαίνεται ότι ξύπνησαν τα ευρωπαϊκά αντανακλαστικά της Αθήνας, μετά τις επικρίσεις για χαλαρή φύλαξη συνόρων. Η ανακοίνωση τονίζει ότι πρόκειται για «ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συντεταγμένα, υπό όρους ανθρωπισμού, αλλά με μηδενική ανοχή ή ολιγωρία για τους τρομοκράτες». Ζητούνται τερματισμός του πολέμου στη Συρία, εφαρμογή της αλληλεγγύης και προώθηση της συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ διατυπώνεται αίτημα για μεγιστοποίηση της συνδρομής προς τη χώρα μας. Για την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζεται ότι πρέπει επιτευχθεί συναίνεση και ο εκλογικός νόμος να μη θίγει την κυβερνητική σταθερότητα.

Το «πείραγμα» που δεν άρεσε στον Πλακιωτάκη

Το κλίμα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ήταν βαρύ από την έναρξή του και, σε μία προσπάθεια να σπάσει τον πάγο, ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ιωάννη Πλακιωτάκη τού είπε γελώντας: «Μέχρι να κάνετε εσείς εσωκομματικές εκλογές, εγώ θα έχω κάνει άλλες δύο βουλευτικές εκλογές».

Η πρωθυπουργική απόπειρα για χιούμορ όμως με το φιάσκο στις εκλογές της Ν.Δ. μάλλον δεν εκτιμήθηκε από τον κ. Πλακιωτάκη, ο οποίος απάντησε στο «πείραγμα» με… σιωπή. Εκεί που ο μεταβατικός πρόεδρος ήταν χαμογελαστός, άλλαξε άρδην στιλ, παρά την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να επανορθώσει, λέγοντας πως «τα δύσκολα είναι μετά».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Πλακιωτάκης τού απάντησε: «Εχω κάνει στο υπουργείο Αμυνας, οπότε ξέρω από δυσκολίες». «Ησασταν αναπληρωτής υπουργός;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Υφυπουργός επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη» απάντησε ο κ. Πλακιωτάκης, για να παρέμβει στη συζήτηση ο Πάνος Καμμένος και να πει: «Εχει τις περισσότερες ώρες πτήσης με F-16». Στη συζήτηση μπήκε και η Φώφη Γεννηματά για να υπερθεματίσει, λέγοντας: «Είναι αλήθεια».

Καμμένος: Εξεταστική για τη συμφορά του PSI

Εξεταστική επιτροπή για τα καταστροφικά αποτελέσματα του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος αμέσως μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
«Θεωρώ ότι, παράλληλα με την απόφαση των υπόλοιπων κομμάτων για των προστασία των συντάξεων και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να προχωρήσει η διενέργεια έρευνας εξεταστικής επιτροπής για τα αποτελέσματα του PSI» δήλωσε με νόημα ο κ. Καμμένος. Τόνισε μάλιστα πως η πρόταση για εξεταστική επιτροπή «δεν αποτελεί μέρος της ανακοίνωσης, αλλά διαχωρίζει -απ’ ό,τι φαίνεται- τις πολιτικές δυνάμεις του χθες που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τις πολιτικές Βενιζέλου – Σαμαρά, από τα υπόλοιπα κόμματα».

Λίγη ώρα πριν, στη δήλωση που έκανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης και ειδικά της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Στο Ασφαλιστικό προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τα ταμεία σε αδιέξοδο, με το PSI που κούρεψε τα ελληνικά ομόλογα, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των μικροομολογιούχων».

Επανεμφάνιση του ΓΑΠ, που ζητάει και τα ρέστα

Ευκαιρία (δυστυχώς) να θυμίσει την παρουσία του βρήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Με μια μακροσκελή δήλωσή του επιχείρησε να (απο)δείξει ότι δεν έφταιξε καθόλου ο ίδιος για την κατάσταση όπου περιήλθε η χώρα, αλλά το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί δεν συναίνεσαν.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ισχυρίζεται ότι «κατέστη αναπόφευκτη η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό». Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά του πολιτικού συμβουλίου του Μαΐου του 2011 (Σαμαράς, Παπαρήγα, Τσίπρας, Καρατζαφέρης και ο τότε ΠτΔ Κ. Παπούλιας), όπου μιλούσε πάλι για δημοψήφισμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός ζητάει εκ νέου συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, καθώς, όπως λέει, διαχειρίζονται μια κρίση εδώ και έξι χρόνια, προκειμένου να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα. «Ολοι εμείς, οι Ελληνες, είμαστε ενώπιον ιστορικών διακυβευμάτων. Πολιτικές δυνάμεις και κοινωνία. Καθένας, βεβαίως, από τη δική του θέση και με γνώμονα τις υποχρεώσεις του έναντι της συλλογικής μας πορείας. Καλώ όλους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» προσθέτει.


{{-PCOUNT-}}53{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα