ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ;

Κάποιοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται γιατί ασχολούμαστε με τις… λίστες των φοροφυγάδων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όταν ο κόσμος καίγεται και έρχεται το Ασφαλιστικό-λαιμητόμος για τους πολλούς. Ο λόγος είναι απλός: Διότι φτάσαμε ως χώρα και ως πολίτες ακριβώς εδώ επειδή κάποιοι άνθρωποι υπεράνω υποψίας είχαν στήσει μαγαζιά και παραμάγαζα με θέα την εξουσία και έπαιζαν -και παίζουν- θέατρο σκιών κουνώντας τα νήματα από το παρασκήνιο.

Γιατί την ώρα που τα νοσοκομεία έμεναν χωρίς γάζες και τα παιδιά λιποθυμούσαν στα σχολεία από την πείνα έστηναν πάρτι εκατομμυρίων και έκαναν ταξίδια με ιδιωτικά τζετ. Και εάν ήταν λεφτά καθαρά και δηλωμένα, κανείς δεν θα είχε πρόβλημα.

Αλλά, όταν η χώρα είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του Προκρούστη, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά. Διότι τα χρήματα αυτά που κρύβονταν σε διάφορες λίστες θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που περνά η Ελλάδα σήμερα. Γι’ αυτό φωνάζουμε όσο και αν τα περισσότερα συστημικά μέσα ενημέρωσης την έχουν εξαφανίσει, προτιμώντας να κυνηγούν τη…μαρίδα και όχι τους καρχαρίες. Η εκπομπή της Γιάννας Παπαδάκου (Alpha) με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ερβέ Φαλτσιανί ήρθε να δείξει ότι ο Τύπος μπορεί να παίξει τον ρόλο του πραγματικά.
Οτι είναι το μαντρόσκυλο που… γαβγίζει απέναντι σε κάθε εξουσία και όχι το… κανισάκι που οι έχοντες τη δύναμη και τον πλούτο τον διαχειρίζονται έχοντάς τον καθήμενο στα γόνατά τους. Αυτός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ και όσο και εάν επιχειρούν να τον φιμώσουν με τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου και τη δαμόκλειο σπάθη των αγωγών κάποιοι θα σηκώνουν το κεφάλι, όπως κάνει η «δημοκρατία», για τη δημοκρατία και την κοινωνία.

Η «λίστα Λαγκάρντ» (για όσους εμπλέκονται με φοροδιαφυγή και ξέπλυμα) δεν είναι απλώς ένα οικονομικό έγκλημα διαρκείας. Είναι ένα έγκλημα πολιτικό σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, που κάποιοι επιχείρησαν να το καλύψουν όπως όπως με διάφορους τρόπους. Από το να το ξεχνούν στα συρτάρια cd και στικάκια μέχρι να τις κολλάνε χρόνια.

Από το μισοψάξιμο της λίστας έως τις διαρροές που γίνονταν για να φύγουν τα φώτα της έρευνας από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές και να πέσουν σε άλλους. Θυμάμαι σαν τώρα τις καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή (μέλος τότε της επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ»), που το καλοκαίρι του 2013 φώναζε δημόσια ο άνθρωπος να ψάξουν τη λίστα που βρισκόταν μέσα στη «λίστα Λαγκάρντ». Ρωτούσε ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού γιατί έκλεισαν την επιτροπή χωρίς να περιμένουν την απάντηση από την Επιτροπή της Ιρλανδικής Κεφαλαιαγοράς, που είχε εντοπίσει το fund με το μεγαλύτερο πακέτο από τα περίπου 2,5 δισ. της λίστας.

Αλλά απάντηση δεν πήρε. Ρωτάμε και εμείς, δυόμισι χρόνια μετά: Τι κρύβει και ποιους η λίστα μες στη λίστα; Ηρθε ή δεν ήρθε η απάντηση από την Ιρλανδία;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα