Βγαίνει στη σύνταξη η Κατερίνα Περιστέρη

Θα συνεχίσει στην Αμφίπολη;

Βγαίνει στη σύνταξη η ανασκαφέας της Αμφίπολης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη. Οπως έγινε γνωστό, η αρχαιολόγος, ένα πολυσυζητημένο πρόσωπο με ορκισμένους υποστηρικτές και εχθρούς, συνταξιοδοτείται υπηρεσιακά βάσει του ισχύοντος νόμου, έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το έγγραφο της συνταξιοδότησής της εστάλη την περασμένη Τετάρτη από το υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο εργάζεται από το 1980, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό ποιο πρόσωπο θα την αντικαταστήσει.

Αγνωστο, επίσης, παραμένει τι θα γίνει με τις εργασίες στην Αμφίπολη Σερρών ή αν η κυρία Περιστέρη θα συνεχίσει το ανασκαφικό έργο της.
Οπως μας διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου, κάθε αρχαιολόγος μπορεί να παρατείνει την ανασκαφική δραστηριότητά του και μετά τη συνταξιοδότησή του. Ωστόσο, για να μπορέσει να ασχοληθεί και πάλι, θα πρέπει να έχει καταθέσει γραπτό αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα εξεταστεί και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κόντρα

Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι σχέσεις της αρχαιολόγου με την ηγεσία του ΥΠΠΟ είναι ιδιαίτερα τεταμένες, αφού η Κατερίνα Περιστέρη έχει κατηγορηθεί για ιδιοτελή εκμετάλλευση του μνημείου. Γι’ αυτό και η συνταξιοδότησή της τη δεδομένη χρονική στιγμή (λίγο πριν από την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού, που θα της έδινε ακόμη επτά χρόνια εργασίας) εγείρει ερωτήματα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Κατερίνα Περιστέρη τιμήθηκε με το πρώτο διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης International Archaeological Discovery Award «Khaled al-asaad» για το έργο της στον τύμβο Καστά. Το βραβείο αφορούσε την καλύτερη ανασκαφή για το 2014.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα