«Αϊ-Βασίλη, δουλειά στον μπαμπά μου»

Το συγκινητικό γράμμα που έφτασε πρώτο στα ΕΛ.ΤΑ.! «Ειρήνη, όχι πείνα, όχι ανεργία, και όχι τζιχαδιστές…»

Ακρως συγκινητικό είναι το πρώτο γράμμα που παρέλαβαν φέτος τα ΕΛ.ΤΑ. και απευθύνεται στον Αϊ-Βασίλη. Ο μικρός αποστολέας δεν ζητά από τον… χοντρούλη άγιο τον Χριστουγέννων δώρα και παιχνίδια. Αυτό που θέλει είναι ένας κόσμος ειρηνικός, χωρίς τζιχαντιστές και bullying στα σχολεία, αλλά και μια δουλειά για τον πατέρα του. «Αγιε Βασίλη, όσο και να μου λένε ότι δεν υπάρχεις και είσαι επινόηση της Κόκα Κόλας, εγώ πιστεύω σε σένα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ…» γράφει ο μικρός. Στη συνέχεια ακολουθούν τα αιτήματα: «Σε παρακαλώ, θέλω να φέρεις ΕΙΡΗΝΗ στον κόσμο, όχι τζιχαδιστές, όχι μπούλινκ στα σχολεία, όχι πείνα, ανεργεία, κακκία. Δώσε και μια δουλειά στον μπαμπά μου».

Στο facebook

Οπως λέει η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ. Ελένη Κοντού, «κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζουν να έρχονται γράμματα προς τον Αϊ-Βασίλη. Αυτό ήταν το πρώτο, γι’ αυτό το αναρτήσαμε στο facebook». Η ίδια σημειώνει ότι τα παιδιά «συνήθως κάνουν τον απολογισμό της χρονιάς και λένε “ήμουν (ή δεν ήμουν) πολύ καλό παιδί αλλά, εσύ άγιε, συγχώρεσέ με και κάνε μου αυτό το δώρο”. Υπάρχουν όμως πολλά γράμματα, όπου αποτυπώνεται το γενικότερο κλίμα».

Η ετήσια δράση των Ελληνικών Ταχυδρομείων «Γράψε ένα γράμμα στον Αγιο Βασίλη» συμπληρώνει φέτος 23 χρόνια ζωής. Τα ειδικά κουτιά για τα γράμματα μικρών και μεγάλων βρίσκονται ήδη τοποθετημένα στις προσόψεις των κεντρικών καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 80.000 με 100.000 γράμματα που διαβάζονται από τους εργαζομένους των ΕΛ.ΤΑ., τοποθετούνται ξανά στους φακέλους και αρχειοθετούνται. Οι υπάλληλοι απαντούν σε όσα γράμματα έχουν όνομα και διεύθυνση αποστολέα με μία κάρτα και ένα γραμματόσημο ως συμβολική κίνηση.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα