«Ασκληπιείο»: Αιμοκάθαρση τρόμου

Τα 21 απαρχαιωμένα μηχανήματα που σβήνουν και βάζουν σε κίνδυνο εμφράγματος (!) δεκάδες ασθενείς

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Σκηνές από ταινία τρόμου ζουν καθημερινά οι ασθενείς αλλά και οι τρεις γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) στο Ασκληπιείο της Βούλας εξαιτίας των 21 απαρχαιωμένων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, που χαλάνε συχνά, με συνέπεια να σβήνουν ακόμα και οι οθόνες έλεγχου και οι νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση να κινδυνεύουν από… έμφραγμα!

Απαράδεκτη

Με μια σειρά από έγγραφα του διευθυντή της ΜΤΝ του Νοσοκομείου «Ασκληπιείο» της Βούλας Χάρη Ζαχαρογιάννη, περιγράφεται η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη μονάδα, που κυριολεκτικά απειλείται με κατάρρευση, αφού τα μηχανήματα χρονολογούνται από το 1997 και το 2000.

Σημειώνεται ότι στη ΜΤΝ υπάρχουν 15 μηχανήματα κατασκευής, που χρονολογούνται από το 2000, εκ των οποίων τα 12 είναι για τους μόνιμους ασθενείς, ένα είναι εφεδρικό, ένα είναι για την ηπατίτιδα Β και ένα για τους έκτακτους περιφερόμενους ασθενείς, ενώ υπάρχουν ακόμα έξι, ηλικίας 18 ετών.

Οπως αναφέρει η προϊσταμένη του τμήματος Αδαμαντία Κοντζαμάνη σε έγγραφό της προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ έκαναν αιμοκάθαρση 12 ασθενείς, το ένα μηχάνημα έχανε συχνά πυκνά την οθόνη έλεγχου, με συνέπεια ο ασθενής αλλά και οι τρεις νεφρολόγοι του τμήματος να τρομοκρατούνται, καθώς δεν γνώριζαν εάν θα επαναφέρουν την οθόνη και εάν θα επανέλθουν οι προγραμματισμένες ρυθμίσεις.

Σε άλλο μηχάνημα έτρεχε νερό από τη βάση και, παρότι επισκευάστηκε, ο τεχνικός είπε στο προσωπικό ότι δεν αποκλείεται να ξαναπαρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γίνει 13 αιτήσεις επισκευών των μηχανημάτων, γι’ αυτό οι εργαζόμενοι προτείνουν να αντικατασταθούν τα μηχανήματα μέσω του ΕΣΠΑ.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα