Ο Θεός είναι μεγάλος

Στα αραβικά η φράση του τίτλου είναι «Αλλάχου άκμπαρ». Ακούγεται φυσιολογικό σε τζαμί. Ηχεί, όμως, εφιαλτικό σε βαγόνι τρένου στην Ελλάδα

Επαναλαμβάνεται (προς εμπέδωση) απόσπασμα της στήλης που δημοσιεύτηκε στις 7/12/2015 και ανέφερε τα εξής: «Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο: Για την ακρίβεια, η ώρα ήταν 12.15 (περίπου). Δύο νεαροί στέκονταν όρθιοι στο βαγόνι όπου βρισκόμουν και ήταν σχεδόν γεμάτο με επιβάτες. Ο ένας εκ των δύο μιλούσε στο κινητό ιδιαιτέρως χαμηλόφωνα. Μόλις ο συρμός έφυγε από τον σταθμό Βικτώρια, ο νεαρός έκλεισε το τηλέφωνο, το έβαλε στην τσέπη του, άρχισε να κραυγάζει “Αλλάχου άκμπαρ” και λοιπά στα αραβικά, και βάρεσε δυο γροθιές στα τζάμια της πόρτας του βαγονιού. Μία με το ένα χέρι και μία με το άλλο. Ηταν τόσο δυνατές, που έκαστη έσπασε το αντίστοιχο τζάμι που στόχευε ο μαινόμενος Αραβας. Λόγω της πικρής εμπειρίας που έχει ο πλανήτης από τους ισλαμιστές, ήταν αναπόφευκτο να υποθέσω, μόλις άκουσα τους αλαλαγμούς του φουρκισμένου νεαρού, ότι απείχαμε ελάχιστο από τη μεγάλη λευκή λάμψη μιας έκρηξης […]».

Εν εξάλλω

«Περιέργως και… ευτυχώς, ο λυσσασμένος νέος δεν φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά καλούδια πάνω του. Αρχισε να περιφέρεται στο βαγόνι με ματωμένα χέρια, που είχαν ανοίξει από τις γροθιές στα τζάμια της πόρτας. Με τις απότομες κινήσεις του πήρε παραμάζωμα τα ματογυάλια ενός κυρίου που τον κοιτούσε αποσβολωμένος. Ο εν εξάλλω ευρισκόμενος μουσουλμάνος πήγε να του επιτεθεί! Τον συγκράτησε ο συνοδός του και εξήλθαν του συρμού σχεδόν αμέσως. Ολο το περιστατικό διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Αν είσαι εκεί, παρών, το βλέπεις σαν σε αργή κίνηση».
Οι συνέπειες του δημοσιεύματος;

Οι διαδικτυακές κοινότητες, οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα ιστολόγια και οι ειδησεογραφικές πύλες αντέδρασαν ακαριαία με χιλιάδες αναδημοσιεύσεις, σχόλια και εικασίες επί του θέματος.
Το κράτος έκανε, ως συνήθως, το καθήκον του. Δηλαδή, τίποτα. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να μάθει οτιδήποτε για το περιστατικό. Ισως να μην ήθελαν οι άνθρωποι να ενοχλήσουν και χαλάσουν την εικόνα της διακριτικότητας που με κόπο, δάκρυα και φόρους έχουν οικοδομήσει. Εβίβα, Μέρκελ, και πάνω τούρλα!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα