ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Στα χέρια ομάδες Μαροκινών με Αλγερινούς και 100 προσαγωγές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Μεγάλη ένταση, με συμπλοκές ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών, σημειώθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο. Η Αστυνομία, που χρειάστηκε να επέμβει και να προβεί σε μαζικές προσαγωγές για να επανέλθει η ηρεμία, εξετάζει πλέον καταγγελίες για δράση ομάδας Μαροκινών, οι οποίοι εκβιάζουν και αρπάζουν χρήματα από μετανάστες άλλης εθνικότητας.

Η ένταση στον καταυλισμό άρχισε τη νύχτα της Παρασκευής όταν ένας μετανάστης που φιλοξενείται στον χώρο απείλησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του, αν δεν του επέστρεφαν το κινητό του και τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς που θεωρούσε ότι του είχαν κλέψει. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον απελπισμένο αλλοδαπό, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσε ότι τα πράγματά του βρίσκονταν στη θέση τους.

Εκτός ελέγχου

Το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο, παραλίγο η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου, όταν άρχισαν έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνικοτήτων. Καθώς εμπλέκονταν δεκάδες άτομα στη συμπλοκή, δόθηκε εντολή να επέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που προσήγαγαν πάνω από 100 αλλοδαπούς, κυρίως Μαροκινούς. Με σκοπό να μη συνεχιστεί η ένταση, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να διαχωρίσουν τους μετανάστες και να απομονώσουν τις ομάδες που προκαλούν με τη συμπεριφορά τους.

Κληθείς να σχολιάσει τα γεγονότα, ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος είπε χαρακτηριστικά: «Βρήκα έναν (σ.σ.: μετανάστη) με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά, Ιρανός ο ένας, Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τούς εκβιάζει πως “είτε μας δίνετε τα λεφτά σας είτε φεύγετε”».

Χθες Μαροκινοί μετανάστες προχώρησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κέντρο φιλοξενίας, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν στα αγγλικά «βοήθεια», «ανοίξτε τα σύνορα» και «Ελληνες, συγγνώμη για την ενόχληση». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επισήμανε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο και διαχωρίζονται όσοι επιθυμούν να επαναπατριστούν, ενώ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε ότι έλαβε από τον υπουργό τη διαβεβαίωση ότι ως την Τετάρτη το κλειστό θα απελευθερωθεί.

Φόβοι για νέα επεισόδια!

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. «Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές μας δυνάμεις στα νησιά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός. Ο ίδιος δήλωσε θετικός στην υποστήριξη της Frontex, αλλά αρνείται την επέμβασή της χωρίς αδειοδότηση από τις ελληνικές Αρχές. Ο κ. Τόσκας δεν παρέλειψε, πάντως, να αφήσει αιχμές σε βάρος «κύκλων στην Ευρώπη», οι οποίοι, όπως είπε, «κινούνται με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα ευρωπαϊκά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα