Μια ήρεμη βόλτα στα μαγαζιά!

Χωρίς παρατράγουδα η κίνηση στην αγορά. Οι έμποροι ποντάρουν στις εορτές για τόνωση του τζίρου

Στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ξεχύθηκαν χτες χιλιάδες Αθηναίοι, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τον ηλιόλουστο καιρό, επισκέφτηκαν τα εμπορικά καταστήματα, που ήταν χτες ανοιχτά, για μια πρώτη ματιά στις βιτρίνες εν όψει εορτών.

Μολονότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος είχε καλέσει σε συγκέντρωση τους εργαζομένους στην αρχή της οδού Ερμού, στο Σύνταγμα, προκειμένου να «προστατευτεί» η κυριακάτικη αργία, η ανταπόκριση ήταν «χλιαρή» και οι αντιδράσεις περιορισμένες. Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται διότι, όπως υποστηρίζουν, το νομοθετικό πλαίσιο για λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές θα εξοντώσει τους μικρομεσαίους, που δεν μπορούν να αντέξουν αυτόν τον ανταγωνισμό.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση φώναζαν συνθήματα, καλούσαν τους καταναλωτές να απέχουν από τις αγορές, ενώ απέκλεισαν συμβολικά με τα πανό τους τις εισόδους καταστημάτων, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν παρατράγουδα.

Στην οδό Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας, είχε δημιουργηθεί από νωρίς το αδιαχώρητο, με τους καταστηματάρχες να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κίνηση στην αγορά. Οπως είπαν, προσδοκούν αύξηση του τζίρου τους τις επόμενες ημέρες, καθώς ποντάρουν στους καταναλωτές της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά θα κατεβαίνουν στα μαγαζιά για να αγοράσουν δώρα.

Το χθεσινό άνοιγμα των καταστημάτων αποτέλεσε, πάντως, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολλούς να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας και να συνδυάσουν τη βόλτα τους με ψώνια, γεμίζοντας τις καφετέριες και τα εστιατόρια. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το εορταστικό ωράριο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και τις δύο εναπομείνασες Κυριακές μέχρι το τέλος του έτους (20 και 27 Δεκεμβρίου).

Πλημμύρισε με κόσμο το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πλημμύρισε με κόσμο χθες το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων με το εορταστικό ωράριο. Τα καταστήματα θα ανοίξουν και τις άλλες δύο Κυριακές που μεσολαβούν έως το τέλος του έτους (20 και 27 Δεκεμβρίου). Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν ανήμερα των Χριστουγέννων και την επόμενη μέρα, την Πρωτοχρονιά και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου (σε αντικατάσταση της Κυριακής 27/12).

Από νωρίς το πρωί, τόσο η κεντρική αγορά της πόλης όσο και τα δύο εμπορικά κέντρα στην ανατολική και τη δυτική πλευρά της γέμισαν ασφυκτικά με κόσμο, που έσπευσε να μπει στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Βέβαια, οι περισσότεροι έμπαιναν στα μαγαζιά και απλώς κοιτούσαν και δεν ψώνιζαν, κάνοντας έναν πρώτο υπολογισμό των εξόδων για δώρα και αγορές τις επόμενες ημέρες.

Λόγω της ανοιχτής αγοράς, το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης εμποροϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία τις Κυριακές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της πόλης, λόγω του αυξημένου όγκου των οχημάτων.

ΑΡ. ΜΑΤΙΟΣ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα