«Εφυγε» πρόωρα η σπουδαία λυρική ερμηνεύτρια Στέλλα Ντουφεξή

Εσβησε σε ηλικία 47 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, η διακεκριμένη μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή, μια από τις σημαντικότερες λυρικές ερμηνεύτριες της εποχής μας. Γεννημένη στη Φρανκφούρτη το 1968, η λυρική τραγουδίστρια ήταν κόρη του σκηνοθέτη θεάτρου Σταύρου Ντουφεξή.

Αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική έπειτα από παραινέσεις της μητέρας της. Εκανε την πρώτη της εμφάνιση ως λυρική ερμηνεύτρια στην όπερα «Ξέρξης» του Χέντελ, μια συμμετοχή που της άνοιξε τις πόρτες των σπουδαιότερων θεάτρων της Ευρώπης. Είχε συνεργαστεί με ονομαστές γερμανικές ορχήστρες αλλά και φημισμένα σύνολα άλλων χωρών, ενώ είχε πάρει μέρος και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Ακόμη, είχε δώσει ρεσιτάλ στο Gran Teatro del Liceu της Βαρκελόνης, στη Βαυαρική Κρατική Οπερα του Μονάχου αλλά και στην Οπερα της Σκοτίας.

Θεωρούνταν μια από τις αγαπημένες ερμηνεύτριες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, ενώ εδώ και δέκα χρόνια διατηρούσε στενή καλλιτεχνική σχέση με την Komische Oper του Βερολίνου, όπου είχε ερμηνεύσει χαρακτηριστικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου.

Από τον Οκτώβριο του 2014 ήταν καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο «Ρόμπερτ Σούμαν» του Ντίσελντορφ. Η τελευταία της εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους ήταν τον περασμένο Μάρτιο στην «Ανοιξιάτικη νύχτα», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα