ΟΓΑ: Αύριο τα οικογενειακά επιδόματα

Η καταβολή θα γίνει σε 715.703 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458 ευρώ

Οριστικά αύριο, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβληθούν από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά επιδόματα που αφορούν το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458 ευρώ. Η καταβολή θα αφορά όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 25 Νοεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει ότι όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν τη σχετική αίτηση Α21 έως την παραπάνω ημερομηνία και παρ’ όλ’ αυτά δεν τους καταβληθεί το επίδομα, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων». Εκεί θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τον λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού (κεντρική υπηρεσία ή αρμόδιο υποκατάστημα).

Υπενθυμίζεται ότι τα οικογενειακά επιδόματα είναι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ή 25 ετών, εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα