Τρομοκρατημένοι οι δανειολήπτες!

Σπεύδουν κατά κύματα στις καταναλωτικές οργανώσεις για να αντιμετωπίσουν τη… λαίλαπα των πλειστηριασμών του 2016

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Τρομοκρατημένοι δανειολήπτες σπεύδουν σε καταναλωτικές οργανώσεις και συλλόγους για να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τη… λαίλαπα των πλειστηριασμών που έρχεται από το νέο έτος. Κοσμοσυρροή σημειώνεται στα γραφεία του ΕΚΠΟΙΖΩ στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αλλά και στον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

«Εχει αυξηθεί πάρα πολύ ο κόσμος που έρχεται σε εμάς για να βοηθηθεί. Και αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς ο κόσμος με όλα αυτά που ακούει έχει θορυβηθεί πάρα πολύ. Με αυτά που ανακοινώθηκαν πιστεύουμε ότι πολλοί θα έχουν πρόβλημα με τα δάνειά τους και περιμένουμε να δούμε εάν θα πουληθούν ή θα μεταβιβαστούν σε άλλες εταιρίες. Πάντως, οι τράπεζες ήδη έχουν κινητοποιηθεί και στέλνουν ειδοποιητήρια στους δανειολήπτες. Μένει να δούμε εάν θα λειτουργήσει η εξωδικαστική διαδικασία, γιατί ακόμα δεν την έχουμε δει» είπε στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, η οποία θεωρεί ότι θα υπάρξουν πλειστηριασμοί σπιτιών.

Γεμάτο κόσμο είναι και το γραφείο του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ο πρόεδρός του Χαράλαμπος Περβανάς συναντά κόσμο για να τους ενημερώσει και να τους βοηθήσει.
«Υπάρχει μεγάλη αγωνία από πάρα πολύ κόσμο. Αυτοί που θα δυσκολευτούν περισσότερο για άλλη μία φορά είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι, ας μην ξεχνάμε, δεν μπορούσαν να ενταχθούν ούτε στον νόμο Κατσέλη. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος» λέει ο κ. Περβανάς.

Οπως επισημαίνει, οι δανειολήπτες καλούνται καταρχάς να προσέλθουν στην τράπεζα για να ρυθμίσουν το δάνειό τους. «Με τον εκβιασμό ότι, αν δεν το κάνουν, κινδυνεύουν να χάσουν το ακίνητό τους. Αν δεν προσέλθουν, η τράπεζα τους στέλνει νέα προειδοποιητική επιστολή. Αν όμως κάποιος δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί για τον έναν ή τον άλλον λόγο, χαρακτηρίζεται “μη συνεργάσιμος” και τίθενται σε εφαρμογή οι διαδικασίες διεκδίκησης των οφειλών από την τράπεζα, ακόμη και μέσω πλειστηριασμού» λέει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών τονίζει ότι 5.000.000 Ελληνες είναι δέσμιοι των δανείων και κυρίως των γενικών όρων. Οπως αναφέρει, αν κάποιος είχε πάρει δάνειο 10.000 ευρώ και το πλήρωνε, έπειτα από 10 χρόνια εξακολουθεί να χρωστά το ίδιο ποσό. «Το θέμα με τα δάνεια μπορούσε να λυθεί μέσα σε 24 ώρες. Απλά με εκκαθάριση των συμβάσεων για να εξαλειφθούν αυτοί οι γενικοί όροι. Εμείς το έχουμε προτείνει κατ΄ επανάληψη, αλλά δυστυχώς κανείς δεν ακούει» κατέληξε ο κ. Περβανάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα