Η αναδρομική λαφυραγώγηση

Πρώην εθνοπατέρες, οι οποίοι συμμετείχαν σε συνθέσεις της Βουλής που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια, έχουν προβεί σε μια ενέργεια που δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτή απ’ όλους όσοι έχουν στοιχειώδη ευαισθησία, κατανόηση της συγκυρίας και εθνική συνείδηση.

Αυτοί οι πρώην για τις «λαμπρές» κοινοβουλευτικές επιδόσεις τους ανερυθρίαστα, εκμεταλλευόμενοι τις πόρτες, τα παράθυρα και τις… πύλες που ανοίγει η νομοθεσία, διεκδικούν αναδρομικά!

Σε εποχές που η πείνα και η εξαθλίωση χτυπά αδιακρίτως παιδιά, ηλικιωμένους, νέους και μεσηλίκους, και η μετανάστευση διαλύει τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας υπάρχουν πρώην «εκπρόσωποι του έθνους», οι οποίοι ζητούν να καταβροχθίσουν τις ελάχιστες σάρκες που απέμειναν πάνω στην αποσκελετωμένη ελληνική οικονομία.

Οι βουλευτές που αξιώνουν αναδρομικό περίσσευμα από το υστέρημα του ελληνικού λαού είχαν προσφύγει πριν από δύο χρόνια στη Δικαιοσύνη. Αξίωσαν αναπροσαρμογή των εσόδων τους με βάση τις αυξήσεις στους δικαστικούς.

Υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει αυτή την προκλητική και αντικοινωνική αξίωση των βουλευτών, και μερικοί από αυτούς συνεχίζουν να κινούν τις διαδικασίες για την είσπραξη των χρημάτων που τους αναλογούν (τα ποσά για κάθε βουλευτή μπορεί να φτάσουν έως και τα 100.000 ευρώ!).

Η λύση για τον πολιτικό κόσμο είναι απλή: τα κόμματα να διαγράψουν δίχως καθυστέρηση και δισταγμό από τα μητρώα των μελών τους όλους τους πρώην βουλευτές που δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση αυτών των ποσών. Επίσης να δεσμευτούν οι πολιτικοί σχηματισμοί ότι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση αυτά τα πρόσωπα ως υποψήφιους βουλευτές.

Μπορεί αυτές οι πρωτοβουλίες να μην αποφέρουν κάτι χειροπιαστό για τους πολίτες, αλλά θα έχουν έντονο συμβολικό και ηθικό συμβολισμό. Οι εν ενεργεία βουλευτές και τα κόμματα πρέπει να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους ασυνείδητους απομάχους της πολιτικής, που δεν σέβονται τη χώρα και τους πολίτες της.

Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό και αυτό αποδεικνύεται και στις περιπτώσεις αναδρομικής, πλην νομότυπης λαφυραγώγησης του δημόσιου ταμείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα